HÜDA PAR Gaziantep İl teşkilatının Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği iftar programı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
HÜDA PAR Gaziantep İl teşkilatının düzenlediği iftar programı HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz’un yanı sıra kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat’ın açılış konuşması ile devam etti.
İftar programına misafir olarak katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, Dünya Yetimler Gününü kutlayarak, “Yetimleri sahiplenmenin yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in kati bir emri olduğunu ve yılın bütün günlerinde yetimleri sahiplenme duygumuzu canlı ve diri tutmamız gerektiğine inanıyoruz. Ne acıdır ki, ümmetin yetimlerinin sayısını tam olarak ortaya koymamız mümkün değildir. Zira yetimler kervanına bazen onlarcası ve yüzlercesi eklenmektedir. Buna örnek Suriye, Irak, Afganistan, Myanmar ve Filistin daha sayamadıklarımız. Ümmetin kanayan yarası mezhepçilik ve ırkçılık hastalığı İslam topraklarında bir kısım zavallıların kalplerini işgal etmiş ve onların önderliğini yapanlar da İslam düşmanı emparyalist ülkelerinin kapılarında adalet aramaktadır” dedi. HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, Suriye’de yaşanan savaşı değerlendirdi. Suriye konusunda öngörülerini defalarca dile getirdiklerini belirten Yavuz, silahlı bir mücadele ile Esed’in yönetimden uzaklaştırılmasının mümkün olmayacağını önceden ifade ettiklerini kaydetti. Yavuz, “Suriye’nin başında halkına zulmeden bir diktatör vardı. Doğrudur halen var. Bu diktatörün yerine halkın yönetime yansıması çok tabi bir durum. Çok masumane bir durum. Ama bunu yaparken, biz HÜDA PAR olarak avazımız çıktığı kadar bağırdık. Doğru bir şey yapıyorsunuz ama yanlış yol var. Yanlış yöntemler var. ABD’nin başını çektiği Suriye dostları denilen bu ülkelerin hiç biri ne Suriye’nin dostudur, ne de Türkiye’nin dostudur. Aman ha. Dikkat edin Bunların ipiyle kuyuya inilmez. Vallahi, billahi ve tallahi sizi satarlar. Yarı yolda bırakırlar. Defalarca Müslümanları yarı yolda bırakmışlar" diye konuştu.
İlahilerin okunduğu program yapılan dua ile sona erdi.