Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Gaziantep Şubesi yaşanan darbe olayını kınadıklarını belirterek, darbeye karşı milletin ve demokrasinin yanında olacaklarını söylediler.
Gaziantep Adliyesi önünde basın açıklaması yapan HUDER Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Elçi, “Bu girişim sadece meşru iktidara yönelik değil, aynı zamanda hukukun üstünlüğüne, milli birlik ve beraberliğimize, milletimizin huzur ve sükununa da yöneliktir’’ dedi.
Elçi, HUDER adına yaptığı basın açıklamasının devamında, “ Bildiğiniz üzere 15 Temmuz Cuma gününü 16 Temmuz’a bağlayan gece Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir grup, meşru iktidarı devirmeye yönelik darbe girişiminde bulunmuş, Bu süreçte millet iradesinin sembolü konumdaki TBMM binası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Emniyet Müdürlüğü, MİT ve benzeri kurumlar vahşice bombalanmıştır. Bu eyleme karşılık gerek siyasi aktörlerin gerek vatansever TSK personelinin gerek kahraman emniyet güçlerimizin ve bilhassa kendi onurunu izzetini ve devletini korumak için sokaklara inen aziz milletimizin dik duruşu ile bu darbe girişimi sonuçsuz kalmıştır. Bizler hukukçu kimliğimizle hukukun üstünlüğünü esas alarak milletimizin birlik ve beraberliğine kastetmiş her türlü darbe girişiminin karşısında dimdik ayakta duracağımızı, demokrasinin ve meşru kurumların yanında olduğumuzu buradan alenen ilan ediyoruz. Yine bu husustaki yargı sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Değerli basın mensupları bu anlamda mesele hukukun üstünlüğü ve milli irade olunca bütün siyasi düşüncelerini bir tarafa bırakarak darbeye karşı mücadele eden TSK’ nın vatansever mensuplarına Kahraman Emniyet güçlerimize, Şehitliği göze alarak çarpışan Özel Harekat Daire Başkanı Personeline Sn. Cumhurbaşkanımız ve meşru hükumetimize siyasi parti liderlerimize, Sivil Toplum Örgütlerimize, Tüm meslektaşlarımız ve aziz milletimize teşekkürü bir borç biliriz. Yine bu menfur girişim neticesinde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabr-ı cemil diliyoruz. Yaralılarımızın da bir an evvel iyileşip aramıza dönmelerini Yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz’’ şeklinde ifadelere yer verdi.