Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu, evlerini terk ederek Azez ilçesindeki Esselame çadır kentine sığınan Suriyelilerin Türkiye'nin yardımlarıyla ayakta durduğunu ifade etti. Aytekin, şunları söyledi:
"İstanbul'da bulunan bir vakıftaki iş adamı aracılığıyla gönderilen yardımı Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan sınır ötesindeki çadırlarda barınan Suriyelilere ulaştırdık. Çadırlarda barınan Suriyeliler zor şartlarda yaşamını sürdürüyor. 2 tır yardımı çadırların dışında Azez ilçesine bağlı Şemmarin, Siccu ve İğde köylerindeki Suriyelilere de dağıttık. Orada gördüğümüz manzara çok kötü. İnsanların çadırlara, su ve gıdaya ihtiyacı var. İnsanlar oldukça mağdur durumda."
Sivillere yönelik saldırıların devam ettiğini aktaran Aytekin, Azez ilçesine bağlı Havar köyü ile Esselame Sınır Kapısı arasında yaklaşık 200 bin insanın olduğunu ve insanların canını kurtarmaya çalıştığını dile getirdi.
Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek yardımları Suriye'deki mazlum insanlara dağıtacaklarını vurgulayan Aytekin, "Türkiye'deki hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Çünkü mazlum insanların tek umudu Türkiye. Çadırlarda yaşayan Suriyelilerin gıda, temiz su ve battaniyeye ihtiyacı var. Onlara destek olmamız gerekiyor. İnşallah iç savaş biter de mazlum insanlar ülkelerinde rahat yaşar" diye konuştu.