Gaziantep'te bir iş adamının ofisine girerek zarar veren kişi, masaya "tehdit içerikli" not kağıdı bırakarak kaçtı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 9 ay önce kaçırılan ve polisin operasyonuyla Diyarbakır'da kurtarılan iş adamı Ahmet Şireci'nin Halı Sarayı'ndaki ofisine giren bir kişi, sopayla eşyalara zarar verdi. Ofisin camını da kıran şüpheli, masaya "tehdit içerikli" not kağıdı bırakarak kaçtı. 

İhbar üzerine olay gelen polis ekipleri, iş yerinde yaptığı incelemede, tehdit içerikli mesaj olduğu belirtilen not kağıdı ile üzerinde kan izi bulunan sopa buldu. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Güvenlik görevlisi Mustafa Akay, yüzünü kazakla gizleyen şüphelinin binanın giriş kapısındaki kilidi kırarak içeri girdiğini ve iş yerine zarar verdikten sonra kaçtığını ifade etti.

- İş adamının kaçırılması

İş adamı Şireci, 27 Kasım 2013'te Gaziantep Adliye Sarayı yakınlarında otomobilinin önü 2 araç tarafından kesilerek kaçırılmış, iş adamını bulmak için İl Emniyet Müdürlüğünde 50 kişiden oluşan uzman ekip kurulmuştu. İş adamının Diyarbakır'ın Lice ilçesine götürüldüğünün belirlenmesi üzerine Şireci, düzenlenen operasyonla zanlıların elinden kurtarılmıştı. Soruşturma kapsamında Diyarbakır, Gaziantep ve Batman'da gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklanmıştı.