İsviçre Dışişleri Bakanlığı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Başkanı Manuel Bessler ve beraberindeki heyet, Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kenti ziyaret etti.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsviçre Dışişleri Bakanlığı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Başkanı Bessler, Büyükelçilik Müsteşarı Didıer Chassot ve beraberindeki heyetin, dün Nizip'teki çadır ve konteyner kenti ziyaret etiklerini söyledi.

Ziyarette heyetin Suriyelilere yönelik yapabilecekleri yardımları belirlemeyi amaçladığını ifade eden Karadeniz, "Misafirlerimizin ziyaret amacı, ülkelerindeki olaylardan kaçarak hem ülkemize hem de diğer ülkelere sığınan Suriyelilere yönelik nasıl yardım yapabileceklerini belirlemek. Bu heyet, Türkiye'den önce Ürdün'de kalan sığınmacıları ziyaret etmiş ve buradan da Lübnan'daki sığınmacıların kaldığı yerleri gezecekler'' dedi.

Heyetin kamplarda okul, market, cami ve sosyal tesisleri incelediğini belirten Karadeniz, verilen hizmetlerden çok etkilendiklerini kaydetti.