Erikçe Yaban Hayvanı Üretme İstasyonu'nda biberonla beslenerek büyütülen ve görevlilerin "Mahsun" adını verdiği Urfa ceylanı, uygun bir hayvana bahçesine verilecek. 

İstasyonun şefi Sabri Ceyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ceylanın henüz bir haftalıkken yol kontrolü sırasında jandarma tarafından kaçakçıların elinden kurtarıldığını söyledi. 

Ceylanın daha sonra kendilerine teslim edildiğini belirten Ceyran, bakıcıların "Mahsun" adını verdiği hayvanın uzun süre biberonla beslendiğini kaydetti. 

Ceyran, 4 yaşındaki ceylanın istasyonun maskotu olduğunu vurguladı. 

'Mahsun'un istasyondaki diğer hayvanlarla bir arada yaşadığını ifade eden Ceyran, bakıcılarının yanından ayrılmayan ceylanın çok yakında uygun bir hayvanat bahçesine verileceğini kaydetti. 

Ceylanın diğerlerinden çok farklı olduğunu anlatan Ceyran, şöyle konuştu:

"Diğer ceylanlar sürüleriyle geziyor ve insan gördüğünde kaçıyor. Mahsun ise çoğu zaman tek dolaşıyor. Öteki hayvanların yanına da gidiyor ama insanlardan korkmuyor. Bu nedenle 'Mahsun'u doğal alana bırakmayı düşünmüyoruz."

Ceyran, istasyondaki Urfa ceylanlarının bir bölümünün geçen aylarda Iğdır'da doğaya bırakıldığını anımsattı. 

Kalanların da bir süre sonra başka illere gönderileceğini anlatan Ceyran, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün talimatıyla 'Mahsun'u uygun bir hayvanat bahçesine teslim edeceğiz" diye konuştu.