Ankara'da doğuştan kalp yetmezliği nedeniyle makinelere bağlı yaşayan Deha İdil'in durumuna üzülen Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmeni Öz, İdil'e umut olabilmek ve organ bağışının önemini anlatabilmek için "Her Organ Bir Can'' kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında hazırladığı broşürle organ bağışının önemine vurgu yapan Öz, tek tek protokol üyeleri ve esnafı gezerek, hem İdil'in durumu hem de organ bağışının önemini anlattı. 

Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışının Türkiye'de çok önemli bir sorun olduğunu ve 35 bine yakın hastanın organ beklediğini hatırlattı.

Buna dikkat çekebilmek ve İdil'e umut olabilmek için vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdığını dile getiren Öz, şunları söyledi:

"Birçok hasta vatandaşımızın organ beklediği gibi şu anda gündemde olan ve Ankara'da yaşayan 11 yaşındaki bir çocuğumuz acil kalp bekliyor. Kısa bir süre içerisinde Deha İdil, kalp nakli olmazsa maalesef hayatını kaybedecek. Bizler de hem bu konuda hem de organ bağışı konusunda böyle bir çalışma yaptık. Herkesin organlarını bağışlamasını istiyorum. Lütfen İdiller ölmesin, canlar solmasın."

Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları da projeden dolayı Öz'e teşekkür ederek, organ nakli konusundaki duyarlılığın ülke geneline yayılmasını ve bu duyarlılığın organ nakline ihtiyacı olan ailelere umut olmasını diledi.