Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda toplam 64 madde görüşüldü. 40 madde oybirliği, 20 madde oyçokluğuyla kabul edilirken 4 madde ise oybirliğiyle komisyona sevk edildi.
Kentteki AVM'nın yıkılarak yerine meydan yapılmasına ilişkin maddenin de oyçokluğuyla kabul edildiği meclis toplantısında Toprak, kamuoyunda son dönemde çıkan Kamil Ocak Stadyum alanının meydan yapılmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
AVM'nin yıkılarak yerine meydan yapılmasının şehir açısında çok önemli olduğuna dikkati çeken Toprak, şöyle konuştu:
“Burası daha öncesinde olduğu gibi yeşil alana döndürülüyor. Altı otopark, üstü meydan olacak. Ancak bazı kesimlerin burası meydan olduktan sonra stadyumun yeri meydan olmaktan vazgeçiliyor mu? Konusu ile alakalı, tamamıyla bir niyet okuyuculuğu isteyen şahısların, artı niyetli düşünceleri. Biz şehrin meydanlarını genişletebilmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Burası da meydan olacak stadyumun yeri de meydan olacak. Bu planlamayla beraber stadyumun yerinin meydan olmasından kesinlikle vazgeçilmiş değildir. Kesinlikle kamuoyunda söylenen bu tür söylemlere inanmasınlar” dedi.
"ŞEHRİMİZ SON DERECE GÜVENLİ"
Toplantının sona ermesinin ardından CHP İl Meclis Üyesi Mehmet Sucu, ABD Büyükelçiliği'nin Gaziantep'teki Suriyeli muhaliflerin bulunduğu binaya saldırılarına ilişkin açıklamaları üzerine Toprak, kentin güvensiz olduğuna inanmadıklarını söyledi.
Devletin, güvenlik güçlerinin, emniyetin ve istihbaratın her türlü güvenlik önlemi aldıklarını belirten Toprak, “Biz elimizden gelen desteği güvenlik güçlerine veriyoruz. Bu konunun basına yansıması maalesef şehrimizin güvensiz olduğuna dair şüphelerin oluşmasına neden oluyor. Hem ticaretimize hem turizmimize sekte vuruyor. Bu konuyla alakalı hükümetimiz, valilik ve emniyet nezdinde gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.
Gündemde başka görüşülecek madde olmadığından bir sonraki meclis toplantısının 12 Ocak 2015 Pazartesi tarihinde yapılmasına karar verildi.