Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kamuran Aşkar, sendikanın bugün 24 yaşına girdiğini belirterek, tüm üyelerin kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Baler Fidan yaptığı açıklamada, 18 Haziran’da Türkiye Kamusen ve bağlı sendikaların kuruluş yıl dönümünü hatırlatarak, tüm iş kollarının 24 yaşına girdiğini söyledi. Fidan, “Öncelikle tüm sendikalarımıza onurlu, şerefli nice 24 yıllar diliyorum. Hareket merkezine millet sevgisini, vatan sevdasını ve hizmet aşkını alarak, Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha iyiye ve güzele ulaşmayı hedefleyen Türk Ulaşım-Senimizin 24. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz.Kamu görevlilerinin örgütlenmelerinin dahi yasak olduğu bir dönemde, hak yoluna adanmış bir ömürden başka sermayesi olmayan bir avuç gönül erinin desteğiyle çıktığımız hizmet yoluna, eğilmeden, bükülmeden dik durarak devam ediyoruz” dedi. “Doğru duvar yıkılmaz” ata sözünü hatırlatan Fidan, “24 yıl önce alevlenen bu mücadelemiz emekle, alın teriyle, çileyle harmanlanmış ve bugün yüzü Türk memuruna dönük, hedefi aydınlık bir gelecek olan ve tüm ulaştırma hizmet kolunu kuşatan bir sevda ateşine dönüşmüştür. Türk Ulaşım-Sen de kuruluşundan beri teslim olmadan, satmadan, satılmadan, yanlışa ‘doğru’ demeden, dik duruşun, doğrunun ve haklının yanında olmanın sembolü olarak, dosdoğru bir duvar gibi ayaktadır. Türk Ulaşım-Sen’in bu onurlu duruşu, yöneticisi için de üyesi için de bir şeref vesilesidir” ifadelerine yer verdi.
Fidan, 24 yılda Türkiye Ulaşım-Sen camiası içinde yer alan üye, işyeri temsilcileri, şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri, il temsilcileri ve genel merkez yöneticilerine teşekkür ederek, hayatını kaybeden üye ve yöneticilere de Allah’tan rahmet diledi.