Eski Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, Suriyelilere yönelik eylemlere ilişkin, "Türkiye'de huzurlu yaşayabilmemiz için bu ülkenin kanun, gelenek ve göreneklerine saygı göstermeliyiz" dedi.

Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki kardeşliğin uzun yıllar süreceğini ifade eden Hatib, "Türkiye bizi mülteci olarak değil, misafir olarak gördü. Bize evini açan, aşını ve işini paylaşan Türk kardeşlerimize minnettarız. Dolayısıyla Türkiye'de huzurlu yaşayabilmemiz için bu ülkenin kanun, gelenek ve göreneklerine saygı göstermeliyiz" diye konuştu.

Zaman zaman tasvip etmedikleri olaylara şahit olduklarını hatırlatan Hatib, iki ülke insanı arasındaki olumsuzluklara çok üzüldüğünü belirtti. 

- "Sorunları sağduyuyla çözmeliyiz"

Ferdi olayların genele yayılmamasını isteyen Hatib, şöyle konuştu:

"Olayların büyütülmemesi lazım. Hıdır Çalar kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bazı Suriyelilerin kötü davranışı olabilir ancak bunu tüm topluma mal etmememiz lazım. Aramızdaki sorunları sağduyuyla çözmemiz gerekiyor. Türk kardeşlerimizi çok seviyoruz. Kardeşliğimizi sürdürmemiz için aklıselim olmalıyız. Bizler kardeşliği tesis etmemiz için mücadele ediyoruz." 

Türk halkının yanlarında olduğunu vurgulayan Hatib, sıkıntılı günlerin geride kalacağını, küçük olayların kardeşliğe zarar veremeyeceğini sözlerine ekledi.