İntepe Mahallesi'nde daha önce yaşanan bir olaydan dolayı aralarında husumet bulunan Kılıç ve Demir aileleri, Kaymakam Sarıfakıoğulları'nın makam odasında bir araya getirilerek, barıştırıldı.

Kaymakam Sarıfakıoğulları, her iki ailenin bugün burada attığı adımın hem hayırlı hem de çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Birlik beraberlik adına yapılan her hareketin ve her davranışın takdire değer davranışlar olduğunu ifade eden Sarıfakıoğulları,''Bugün burada bulunan Kılıç ve Demir aileleri kendilerine yakışanı yaparak büyüklük göstermişlerdir. Bizlere de düşen bu tür faaliyetlerde yer almak ve insanların birbiriyle daha çok yakınlaşmasını sağlamak ve birbirlerine düşmanlık beslemelerini önlemektir. Bunu da yaptığımız için çok mutluyuz. Ben burada barış sağlayan ve kavgadan, kinden uzak duran aileleri tebrik ediyor ve bizleri kırmadıkları için teşekkür ediyorum'' dedi.

Her iki aile büyüğünden söz alan Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise ailelere barışın önemini anlatarak bu tablonun husumetli diğer ailelere de örnek olmasını diledi.

Sağlanan uzlaşmanın ardından aile büyüklerinden Hacı Kılıç ve Mustafa Demir ve diğer aile üyeleri birbiriyle kucaklaştı.

Barış törenine, Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ve her iki ailenin bir araya gelmesinde çaba sarf eden Sultan Abdulahmit Mahalle Muhtarı Temo Demir katıldı.