Vali Erdal Ata, Valilik toplantı salonundaki protokol imza töreninde, Konukoğlu ailesine bugüne kadar yaptıkları hayırlardan dolayı teşekkür etti.

Ailenin, Sanko Holding kanalıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğunu ve 14 bin kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Ata, "Şu ana kadar 20'si ilimizde olmak üzere 22 okul yaptılar. Türkiye'nin değişik illerinde ve şehrimizde de 10 cami yaptılar. Bugün imzalayacağımız 2 protokol dışında 3 cami daha yaptıracaklar" dedi.

Okul, hastane ve cami gibi hizmetleri devletin kendi imkanlarıyla yapmasını arzu ettiklerini ifade eden Ata, nüfusun hızla artmasından dolayı bu hizmetlere ayrılan kaynakların yetmediğini kaydetti.

Hayırseverlerin katkısıyla hizmetlerin tamamlandığını aktaran Ata, şunları söyledi:

"İlimizin de en büyük hayırsever ailesi olarak Konukoğlu ailesini görüyoruz. Onun da çok güzel bir sözü var, zaman zaman biz de kullanıyoruz. 'Bu dünyada yapılan hayırlarla öbür dünyaya EFT yapıyoruz' diyor. Abdulkadir Konukoğlu başta olmak üzere tüm aileye, holding çalışanlarına, ülke ekonomisine yaptıkları katkılarından ve hayırlarından dolayı devletim adına teşekkür ediyorum."

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da konuşmasında, Gaziantep'in yanı sıra Türkiye'nin diğer illerinde yaptıkları hayır işlerinin devam edeceğini belirtti. 

Konukoğlu, şunları söyledi: 

"Sayın Valimizin de söylediği gibi 5 tane cami yaptıracağız. İnci Konukoğlu ve İbrahim Erpamukçu adına yapılacak camilerle ilgili 2'sinin protokolünü bugün yapıyoruz. Ayrıca, Karataş sanayi bölgesine benim adıma, Korupark'ın içine 'Ülgan Konukoğlu' adına cami yapacağız. İslahiye'de de bir cami yaptırıyoruz. Yaptıracağımız bir de okul var. Okul ve cami yapımına bundan sonra da devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun."

Hayır işlerine aracılık edenin de yapan gibi sevap kazandığını vurgulayan Konukoğlu, bu hayır işinin yapılmasında emeği olan, imza atan herkese teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından, Şahinbey Bağlarbaşı Mahallesi ve Şehitkamil Güvenevler Mahallesinde yaptırılacak cami inşaatlarına ilişkin protokol imzalandı.

Protokol imza törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftü Yardımcısı Şaban Kondi ile Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu, Mali Koordinatör İhsan Akyol, Hukuk Müşaviri Av. Celal Üstünboyar, ASCE İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Koçer ve Sanko Havlu Genel Müdürü Serdar Erpamukçu da katıldı.