Köşe Yazarı Abdurrahmen Dilipak, Gaziantep’teki demokrasi mitinginde yaptığı konuşmasında Yunanistan’a kaçan darbecilerin ABD’den gelen bir komutanı kaçırdığını ileri sürdü.
Gaziantep’teki demokrasi meydanında on binlerce kişi önünde konuşan Abdurrahman Dilipak, Yunanistan’a helikopterle kaçan askerlerin ABD’li bir komutanı kaçırdığını iddia etti. Önce ABD’li komutanı indiren askerlerin sonra kendilerinin teslim olduğunu anlatan Dilipak, "Siz ne yüce bir milletsiniz ki devletinizi, milletiniz ve ordunuzu da kurtardınız. Siz devleti kurtaran milletini kurtaran bir halksınız. Gaziantepli’lere de zaten bu yakışır. Bundan sonra artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Suçüstü oldular. Amerika’sı, İsrail’i ve son olarak İngiltere’si, darbe diyemiyordu bunlar. Hala onca zaman geçti, susmaya devam ediyorlar. Kınayamıyor bile kına yakacaklardı. Oysa İngilizler Kıbrıs’a asker çıkartmışlardı. Eğer ülke karışacaksa olsaydı, güya kendi vatandaşlarını kurtarmak bahanesiyle buraya işgale hazırlanıyorlar. Amerikalılar zaten kendi tetikçilerini göndermişlerdi. Ama kaçacak delik aradılar. Yunanistan’a kaçan askerler kendileri kaçmadı. Amerika’dan gelen komutanlarını kaçırdılar. Önce Yunanistan’a girer girmez onu bıraktılar. Arkasından da havalanıp kendileri teslim oldular. Hiçbirini iade etmeyecekler. İade ederlerse zehirleyip verirler. Geberir giderler onlar. Gebermek ne demek sizler daha iyi bilirsiniz. Aileleri bile cesetlerini almıyor. Mezar taşları da yok" dedi.
Fethullah Gülen’in Türkiye’deki siyasi yapılanması için yıllar önce teklif aldığını fakat kabul etmediğini de ileri süren Dilipak, bunu ve cemaatin gerçek yüzünü daha önce defalarca kez söylemesine rağmen kimseyi inandıramadığını da ifade etti.