Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulundaki programın açılışında, dünyanın yaşlandığını, milyonlarça çocuğun 5 yaşına gelmeden temiz su bulamadığı için öldüğünü belirtti.

Türkiye'nin, kaynaklarını doğru yönetmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Petrol ülkesi değiliz. Ne doğalgazımız ne de altın madenlerimiz var. Bundan sonra, toprağını, suyunu ve havasını iyi kullananlar, çocuklarına daha iyi miras bırakanlar söz sahibi olacaktır. Unutmayın, toprak, su ve hava bizim en önemli madenimiz, doğalgazımız ve petrolümüz."

En fazla kaynağın eğitime ayrıldığını ifade eden Şahin, sosyal devletin çocuğunu en iyi koruyan devlet olduğunu vurguladı.

Şahin, çocuklara, bugün aldıkları su tasarrufu eğitimini ailelerine anlatmalarını da istedi.

Gaziantep'in son 40 yılın en kurak dönemini yaşadığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Su altın gibi kıymetli. O yüzden 'suyu daha ucuza nasıl mal ederiz' diye yeni kaynaklar arıyoruz. Onun için Düzbağ Barajı'nı yapıyoruz. Sizin içeceğiniz suyu daha temiz, daha ucuz hale nasıl getirebiliriz, onun çalışmasını yapıyoruz.  O yüzden bu konu milli bir mesele, duygusal bir mesele değil. Direkt sizin geleceğinizi, bizim torunlarımızı ve sizin çocuklarınızı ilgilendiren bir mesele."

Vali Yardımcısı Adil Nas da su kaynakları ve ekonomi arasında çok ciddi bir bağlantı olduğuna dikkati çekti.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de çocukları su konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını anlattı.

Kent genelinde 50 bin öğrenciye bu eğitimi vermeyi hedeflediklerini aktaran Sönmezler, en çok tasarruf yapan okulları ödüllendireceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından GASKİ yetkililerince su tasarrufu ve çevre bilinci konusunda sunum yapıldı.