Türkeş, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hazırladıkları yeni ekonomi modeli kapsamında Gaziantep'i ziyaret ederek, sanayici ve iş adamlarıyla görüştüklerini söyledi.

Sınırın diğer tarafında yaşananlardan özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin daha olumsuz etkilendiğini ifade eden Türkeş, daha önce Suriye'den arabasını tamir ettirmek için bile Gaziantep'e gelenler olduğunu belirtti.

Suriye'de son 3,5 yılda yaşananların bölgeyi olumsuz etkilediğini savunan Türkeş, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bin 300 kilometrelik kısmının aşağısında yangın var. Bununla hem Irak hem de Suriye'yi kastediyorum. Hem oradan gelenler vardı, hem de buradan ihracat vardı. Hem de sadece oraya değil, bütün Arap Yarımadası'na. Yani nakliye büyük sekteye uğradı. İhracat sadece taşınan mal değil, giden gelen kamyon ve tırlarda da sıkıntı var. Bunların çözülebilmesiyle ilgili neler yapılabilir bunları konuşuyoruz."

Yeni ekonomi modeli için 10 büyük şehirde oda ve borsalarda görüşmeler yapmaya başladıklarını aktaran Türkeş, Türkiye'nin üretim merkezlerinden Gaziantep'te yaptıkları istişareleri önemsediklerini kaydetti.

Türkeş, Gaziantep Ticaret Odası'nı da (GTO) ziyaret ederek, Başkanı Eyüp Bartık ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette, Gaziantep ekonomisi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bartık, "Sağlıklı bir büyüme için tasarruf kültürü edinmeli ve üretimde değer yaratmalıyız" diye konuştu.