Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül yapılan darbe girişimi sonrasında demokrasi nöbetinin her yerde devam ettiğini belirtti.
Milletvekili Gül yaptığı açıklamada,’’Türkiye, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece alçak bir kalkışmaya şahit oldu. Kendi vatandaşına ateş eden, kendi meclisini bombalayan hain Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı caniler karşısında, devletine ve milletine bağlı güvenlik güçlerimizi ve bu milletin asil evlatlarını buldu. Milli iradeye, hukuka, demokrasiye ve vatandaşlarımıza yönelik alçak saldırı, milletimizin dirayeti, demokrasiye ve siyasi iradeye sahip çıkması sonucunda, hamdolsun ki, püskürtüldü. Türkiye, böylece büyük bir beladan daha kurtarıldı.
Tıpkı Kurtuluş Savaşı ve şanlı Antep savunmasında olduğu gibi, bu milletin canı pahasına da olsa ortaya koyduğu mücadele, her türlü takdirin üzerindedir. Bu hain girişimde tüm Türkiye’de ve Gaziantep’te okçular tepesini terk etmeyen Aziz Milletimizin her bir ferdine teşekkürlerimi arz ediyorum.
Bu şerefli mücadele sırasında FETÖ hainlerinin kurşunlarıyla şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimiz var. Bu hain girişimin ilk hedefleri arasında yer olan Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırıda verdiğimiz 42 şehitle birlikte hemşehrimiz Özel Harekât Polisleri Mehmet Demir ve Seyit Ahmet Çakır kardeşlerimiz de şehadet şerbetini içmişlerdir. Şehit olan bütün vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, makamları âlî, ruhları şad olsun. Rabbim taksiratlarını hasenata tebdil eylesin. Şehitlerimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimize ve devletimize bir daha böyle acılar göstermesin. Her yerde nöbete devam ediyoruz’’ dedi.