Cemile Sultan Korusu’nda yapılan Mind Lab Olimpiyatları 10. Türkiye Finalinde yarışan GKV Özel Okulları Mınd Lab takımı Türkiye ikinciliğini kazanarak Yunanistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına giderek Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri katıldıkları Mind Lab Olimpiyatları 10. Türkiye Finalinde Türkiye ikinciliği elde ederek döndü. Yarışmanın büyük bir heyecan içerisinde geçtiğini ifade eden GKV Özel Ortaokulu Müdürü Nadir Gürsel “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Mind Lab takımı, öğretmenleri Ela Sayiner, Derya Atila eşliğinde Cemile Sultan Korusu’nda yapılan Mind Lab Olimpiyatları 10. Türkiye Finali’nden dereceyle döndü. İzmir Çamlaraltı Koleji, Özel Üsküdar Sev Ortaokulu, TED Ankara Koleji gibi okulların da aralarında bulunduğu 26 okulun katıldığı yarışmada takımımız büyük bir başarı elde ederek Türkiye ikincisi oldu. Mind Lab, öğrencilerin düşünce oyunlarını kullanarak düşünme becerilerini ve buna bağlı olarak yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir yöntemdir. Mind Lab’i Gaziantep’te ilk kez uygulayan okul olan Özel Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonadan başarıyla ayrıldı. Haziran ayında Yunanistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan GKV öğrencileri, şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek iki takımdan biri.
Beş turdan oluşan turnuvanın ilk turunda kura ile eşleşme yapıldı. Eşleşme sonucunda her takım yanında getirdiği küçük hediyeleri rakiplerine sunup el sıkışarak başarı dilekleriyle oyunlara başladı. Okul takımımızı temsil eden öğrencilerimizden Quoridor oyununda Ahmet Kayıran, Checkers oyununda Atalay Hoylu, Octi oyununda Talha Dayıoğlu, Abalone oyununda Ali Ayhan gösterdikleri başarıyla göz doldurdu Yunanistan’da düzenlenecek olan dünya şampiyonasında takımımızın başarılı olacağına inanıyorum “dedi.
GKV Özel Ortaokulu Müdürü Nadir Gürsel öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve sosyal yönden geliştiren Mind Lab ve benzeri her yöntemi desteklediğini belirterek, Türkiye ikinciliğini elde eden öğrencileri kutlayarak Dünya Şampiyonası’nda başarılar diledi.