Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu tarafından yürütülmekte olan “Her çocuğun özgürce oyuncaklarla oynamak hakkıdır” projesi kapsamında Zeugma Anaokulunu ziyaret eden öğrenciler burada bulunan arkadaşlarına çeşitli hediyeler vererek etkinlikler gerçekleştirdi.
“Her çocuğun özgürce oyuncaklarla oynamak hakkıdır” projesi kapsamında ilk ziyareti Zeugma Anaokuluna gerçekleştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğretmen, idareci ve öğrencileri burada bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler vererek birlikte birçok etkinlik gerçekleştirdi. Her çocuğun özgürce oyuncaklarla oynamak hakkıdır. Projesinin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut veli, okul, öğretmen ve öğrenci işbirliğiyle gerçekleştirilen ve yardımlaşma, dayanışma ve sosyal sorumluluk duygularının geliştirilmesini amaçlayan projede yeni arkadaşlıklar ve dostlukların da kurulabilmesinin ön görüldüğünü ifade etti. Bulut yaptığı değerlendirmede “Proje kapsamında ziyaret ettiğimiz Zeugma Anaokulu öğrencileriyle bizim öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler gerçekleştiren öğrencilerimiz yeni arkadaşlar kazanmanın heyecanını yaşarken farklı bir yaşam ortamı olan köylerle de tanışma imkanı buldular” dedi.
Sosyal sorumluluk projelerinin önemine de dikkat çeken GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut çalışmalarda okul, veli, öğrenci ve öğretmen işbirliğinin eksiksiz olarak yerine getirildiğini ve sağlanan birliktelikle oluşturulan sinerjinin projelere olumlu yansımalar sağladığını belirtti. Bulut yaptığı değerlendirmeye “Yürütülen çalışmalarda öğrencilerimizin toplumsal iletişimini güçlendirip, toplumsal sorumluluk alma ve inisiyatif kullanma cesaretini artırmak hedeflenmektedir.
Bu deneyimlerin öğrencilerimizin kendi hayatlarında yol gösterici olacağını ve bu bilgilerin doğru adımlar atmalarında yardımcı olabileceğini gelişimleri için bir doğru davranış olduğu değerlendirmekteyiz. Toplumda fark oluşturmayı amaçlayan projelerimizi, öğrencilerimiz ve velilerimizin katkılarıyla birlikte hazırlamaktayız. Bu çalışmalara GKV Özel Anaokulunda öğrencilerimize hümanist, duyarlı, empati kurabilme, sorumluluk bilincini davranış biçimine dönüştürülmesi için böyle projelerin daha sık yapacağımızı belirtmek isteriz. Yürütmekte olduğumuz projede önceden belirlediğimiz köy okullarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında Zeugma Anaokulu’nu ziyaret eden GKV’li öğrenci ve öğretmenler okulla ilgili bilgiler aldı. Ziyaret boyunca süren etkinliklerle farklı bir gün geçiren öğrenciler günün anısına hatıra fotoğraflar çektirmeyi de ihmal etmedi. Proje kapsamında birçok okulu ziyaret erecek oylan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri kardeş okul olarak seçtikleri bu okulların öğrencilerini de kendi eğitim kampüsünde ağırlamak üzere davet ettiği, dönem içerisinde kardeş okulların bir birini karşılıklı ziyaret edeceği yönünde de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.