İspanyanın Tenerife şehrinde yapılan Reach the Sky (Gökyüzünü Yakala) Erasmus 3. Proje toplantısına Gaziantep Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.
5 farklı ülkeden okulların katılımıyla 23-30 Ekim 2016 tarihleri arasında İspanya’nın Tenerife şehrinde gerçekleştirilen Reach the Sky (Gökyüzünü Yakala) Erasmus 3. Proje toplantısına Okul Müdürü Mehmet Kara, İngilizce öğretmeni Cemil Gülbahar ve Bayel Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.Toplantı süresince çeşitli gözlem evleri ziyaret edilirken, saha çalışmaları yerinde incelendi.
Okul Müdürü Mehmet Kara, bu tarz projelerin gerek öğretmen gerekse öğrencilerin farklı kültürleri tanıması ve kişisel gelişimleri açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Toplantıya katılan 6 öğrencinin ise proje toplantısına katılmış olmanın kendileri için inanılmaz bir tecrübe olduğunu ifade eden Kara, öğrencilerin yapılan etkinlikler sayesinde hem farklı kültürleri tanıma hem de İngilizcelerini geliştirme olanağı bulduklarını belirtti.
Proje koordinatörü Cemil Gülbahar ise Astronomi ile ilgili projeler yapılmasının, öğrencilerin Astronomi ile daha yakından ilgilenmesini sağladığını ve bu öğrencilerin gelecekte Astronomi ile ilişkili bir kariyer planlayıp, teknolojik gelişmelere önemli katkılar sunabileceğini belirtti.