Gaziantep Ticaret Odası'ndan (GTO) yapılan açıklamaya göre, Dan-Maradi, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret ederek, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dan-Maradi, konukseverliği için Bartık'a teşekkür etti.

Türkiye ile Nijer arasında ticari ilişkilerin artırılması için Nijer'de Türk ürünleri fuarı planladıklarını ifade eden Dan-Maradi, şunları kaydetti:

"Türkiye ile Nijer'in çok eskiye dayanan bir dostluğu var. Nijer olarak teknoloji, sanayi ve gıda olmak üzere yatırım ve ticari işbirliklerine ihtiyaç duyuyoruz. Bu kapsamda öncelikle ülkemizde bir Türk ürünleri fuarı düzenlemeyi planlıyoruz.  Önümüzdeki süreçte iki ülke ticari heyetlerini bir araya getirerek, işbirliği sağlanmasını amaçlıyoruz."

Bartık da Gaziantep'in Türkiye'den daha hızlı büyüdüğünü belirtti.

Gaziantep'in Türkiye'yi 2023'e taşıyacak lokomotif kentlerden birisi olduğunu vurgulayan Bartık, "Güçlü bir ihracatçı olan kentimiz için Afrika önemli pazarlardan biri. Dünyanın dört bir tarafına ürünlerini gönderen Gaziantep'in Nijer'e olan ihracatı 5,5 milyon dolar civarında. Hedefimiz bu rakamı her iki taraf için de daha iyi seviyelere taşımak olmalı" ifadelerini kullandı.