Listhaug, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Listhaug, burada yaptığı konuşmada, ziyareti sırasında Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için ne gibi fedakarlıklar yaptığını daha yakından görme imkanı bulduğunu söyledi.
Bunun için Türkiye'ye teşekkür eden Listhaug, şöyle konuştu:

"Türkiye, Avrupa için çok önemli bir ülke. Türkiye, özellikle mülteci krizinin baş göstermesiyle beraber krizin çözülmesi noktasında kilit rol oynayan ülkelerden birisi. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durum, dünya toplumu için büyük önem taşıyor. O yüzden Norveç'in öncülüğünde şubat ayında yapılacak konferansı çok önemli buluyorum."

Bölgedeki ziyaretleri sırasında Suriyelilerin çalışma isteği ve çocukların okul ihtiyacı gibi 2 konunun dikkatlerini çektiğini anlatan Listhaug, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıların çalışmasına yönelik hayata geçirmeyi planladığı çalışmaları da yerinde bulduklarını kaydetti.

Eğitimin önemine dikkati çeken Listhaug, "Suriyeli çocukların, okul ihtiyaçlarının giderilmesi hepimiz için önemli. Bu konuda dünya toplumunun Türkiye'ye daha fazla yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Belediye Başkanı Şahin ise 930 kilometre Suriye sınırlarının bulunduğunu, bu büyük alan nedeniyle yaklaşık 5 yıl önce başlayan Suriye'deki savaştan en çok etkilenen bölgede yer aldıklarını söyledi.

Gaziantep'in bölgedeki sorunlardan en çok etkilenen kentlerin başında yer aldığını vurgulayan Şahin, "Bizim AB veya BM başta olmak üzere dünya ülkelerinden en büyük isteğimiz, bu bölgede edindikleri izlenimleri yüksek sesle dünyaya haykırmalarıdır. Çünkü aksi takdirde bölgede yaşanan sorunlar daha da derinleşiyor" diye konuştu. 

Ziyarette Şahin ve Listhaug, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.