Gaziantep'te 20 Ağustos tarihinde yapılan kanlı saldırının arkasında bulunan terör örgütü PKK'nın sözde Diyarbakır sorumlusu 'Amed' kod adlı Ertem Karabulut'un jandarma ve polis özel harekat ekipleri ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilmesi, şehit yakınlarına buruk bir sevinç yaşattı. 

Patlamada gardiyan olan eşi Safi Canbaş'ı kaybeden 4 çocuk annesi Hatice Canbaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk polis teşkilatına eşinin kanını yerde bırakmadığı için teşekkür ederek, “Olay gönünden beri bu acıyla yaşıyoruz. Bu olayın talimatını veren hainin ölmesi bizleri mutlu etti. Ama keşke onu bize verselerdi ve biz öldürseydik. Asıl bombayı patlatan şahsı sağ yakalasınlar ve bana versinler. Ben kendi ellerimle şehrin meydanında yakacağım. Benim eşimin hiçbir suçu yoktu ve sadece işine gidiyordu” dedi.


Safi Canbaş'ın oğlu Mehmet Canbaş ise, olayın faillerinin bulunması konusunda ümitsiz olduklarını ancak aldıkları haberle acılarının az da olsa hafiflediğini belirterek, “Biz bulunacaklarını tahmin edemiyorduk. Ama askerler ve polisler babamın kanını yerde bırakmadı ve hainlere gereken dersi verdi” diye konuştu.

Safi Canbaş'ın gelini Gülcan Canbaş da, sürecin askerler ve polis tarafından yakın takip edildiğini ifade ederek, olayın talimatını veren kişinin ölü olarak geçirilmesinin ardından olayı gerçekleştiren şahsın da mutlaka bulunacağına inandıklarını söyledi.