Gaziantepli oda başkanları, darbeye sonrasında meydanı boş bırakmayarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti.
15 Temmuzda FETÖ’nün darbe girişiminden sonra vatandaşlar meydanlara inerek demokrasi nöbeti tutuyor. Gaziantepli oda başkanları, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen darbeye karşı duran halka teşekkür etti.
GSO Başkanı Adil Konukoğlu, gençlere güveninin bir milyon arttığını vurgulayarak, “Ülkemiz, tekrardan ne kadar güçlü olduğunu ve hiçbir zaman gücünden tek bir gram kaybetmediğini tekrar görmüştür. Bu darbe girişimine karşı duran bütün halkımıza teşekkür ederim. İnanıyorum Türkiye’nin tekrardan ayağa kalktığı gündür. Biz sanayici ve iş dünyası olarak, gençlerdeki ruhun ne kadar diri, ne kadar güçlü olduğunu yaşamanın hazzı içerisindeyim. Gençlere olan güvenim 1 milyon kat daha artmıştır. Bu gençlerimizin işsiz kalmaması için, iş dünyası olarak daha çok yatırım yapacağız” dedi.
Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 15 Temmuzun kader günü olduğunu belirterek, “Halk Türkiye’nin kader gününü belirlemiş oldu. gerçek bir tarih yazdı. Yapılan darbeyi şiddetle kınıyorum.burada Gaziantep’teki tüm iş dünyasını temsil ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise, “Türkiye demokrasi sınavından başarıyla geçti. Dünyaya demokrasinin ne olduğunu darbeye rağmen halkın demokrasiye olan bağlılığını çok iyi anlattı.hem başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız ilk anda olaya müdahil olup başarıyla bu olayı yönettiler” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, demokrasinin oturduğunu söyleyerek, “15 Temmuz direnişi bu ülkede demokrasinin oturduğunu, yaşadığını belirlediği gün olmuştur. Bu ülkenin geleceği demokrasidedir. Ülkemiz her kesimden demokrasiye sahip çıkmıştır” diye konuştu.
İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen, 15 Temmuz da ülke bütün organlarıyla sürecin içinden başarılı çıktığını söyledi.