Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, atölye yapmak için 20 kadar ağacı kestirdi. Ağaçların sökülüp başka bir yere taşınması yerine kesildiğini belirten CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, "Milli Eğitim Müdürlüğü ağaç katliamı yaparsa, normal vatandaşa ne diyebiliriz? Bu ağaç katliamının kabul edilebilir bir tarafı yoktur." dedi.

Kolejtepe Mahallesi’nde bulunan Gaziantep Çocuk Esirgeme Yurdu bahçesinde onlarca ağaç kesildi. Konu ile ilgili gelen şikayet üzerine yurdu ziyaret eden Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Kalkan, atölye yapımı için 20’ye yakın ağacın kesildiğini açıkladı. Ağaçların 19 Mayıs Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne atölye yapılmak için kesildiğini öğrendiklerini belirten Kalkan, şunları kaydetti: "Milli Eğitim Müdürlüğü, ağaçların kesimi için Orman Bakanlığı’ndan izin aldıklarını belirtiyor. Alınan izin bu ağaçların katledilmesini haklı duruma mı getiriyor? Ağaçlar sökülüp başka yere taşınmak yerine kesildi. 1930 yılında bir çınar ağacının dalı kesilmesin diye köşkü zemininden kaydırtan Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinden, en ufak bir şey yapılacağı zaman ağaçlara göz diken bir anlayışa geldik. Çocuk Esirgeme Yurdu’nda çocukları yetiştirip, ülkesine ve vatanına yararlı bireyler yetiştireceksiniz, ama onların gözünün önünde ağaç katliamı yapacaksınız? Yarınımızın güvencesi çocuklarımıza böyle mi örnek olacaksınız?"

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Mahmut Gökçek ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okulun bahçesinde hiçbir ağaç kesilmedi, izinsiz hiçbir ağaç kesilmez. Kesilen ağaç varsa hepsi izinlidir. Kafadan kimse ağaç kesemez. Orman Müdürlüğü’nden izin alınır, ömrünü tamamlamışsa izin alınıp kesilir." dedi.