Hatay'da yaşayan İbrahim Oyalı, Gaziantep'te gerçekleştirilen böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 12 yıldır böbrek rahatsızlığı çeken 42 yaşındaki Oyalı, başarılı geçen ameliyatla hayata tutundu.

Yaklaşık 12 yıl önce bulantı ve baş ağrısı şikayetiyle bir sağlık kuruluşuna başvuran Oyalı, ağrı kesici ve mide ilaçları verilerek evine gönderildi. Bir hafta sonra yapılan tahlillerde Oyalı'ya böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Doktorların diyalize girmesi gerektiğini söylemesine karşın bunu kabul etmeyen Oyalı, sağlığı bozulunca gittiği Ankara'da diyalize bağlandı. Bunun üzerine organ nakli için başvuruda bulunan Oyalı, anne, baba ve kardeşinin böbrek nakli teklifini kabul etmedi.

Yaklaşık 10 yıl önce Ankara'dan kadavradan nakil için çağrılan Oyalı, diyalizden olumlu sonuç alınca hiç ihtiyaç duymayacağını düşünerek, nakli kabul etmedi. Daha sonra Gaziantep'te nakil yapıldığını duyunca yeniden kayıt yaptıran Oyalı, üçüncü çağrılışında donörün uygun olduğu tespit edilince gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuştu.

Oyalı, organ bağışının önemini sıkıntıyı yaşayan birisi olarak çok iyi bildiğini, kendisinin de organ bağışında bulunmak istediğini ifade etti. Birinin yaptığı bağışla hayatını kurtardığını vurgulayan Oyalı, kendisininde başka birinin hayatını kurtarmak istediğin kaydetti.

Organ Nakli Başkanı Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da organ naklinin öneminin, organ bekleyen hastalar ile sıkıntılarını yaşayan aileleri tarafından bilindiğini ifade etti. Organ bağışının önemine işaret eden Yüzbaşıoğlu, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.