Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Elmas'a 6 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonrası yapılan tetkiklerle böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Son iki yıldır girdiği diyalizde "damar bulunamama" sıkıntısı yaşayan 4 çocuk babası Elmas, bu süreçte Özel Sani Konukoğlu Hastanesine nakil için başvurdu. Burada kadavradan yapılan nakille sağlığına kavuşan Elmas, diyaliz sürecinin oldukça zor geçtiğini belirtti.

Sürecin sadece nakil bekleyenler için değil, onlarla yaşayanlar için de zor olduğuna işaret eden Elmas, "Yaşadıklarımı düşününce başta çocuklarım olmak üzere herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Elmas, sağlığına kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

- "Her şey bitti dediğiniz an, hayat yeniden başlayabiliyor"

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da Elmas'a nakli için bulunan böbreğin 6'da 6 uyumlu olduğunu belirtti.

Bunun çok sık karşılaşılan bir durum olmadığına dikkati çeken Yüzbaşıoğlu, Elmas'ın sağlıklı bir hayat süreceğini kaydetti.

Organ naklinin önemine işaret eden Yüzbaşıoğlu, "Organ bağışıyla nice hayatlar kurtuluyor. Her şey bitti dediğiniz an, hayat hiç beklemediğiniz şekilde yeniden başlayabiliyor" ifadesini kullandı.