Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Tektaş'ın ailesi, kızlarının organlarını bağışladı. Tektaş'ın karaciğer ve böbreği GAÜN Şahinbey Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezinde organ bekleyen hastalara nakledildi.

Karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan 6 yaşındaki Fatma Viyan Şendur ile Tektaş'ın babası Recep Tektaş, GAÜN rektörlük binasında buluşturuldu. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, Şendur'a sıkı sıkı sarılıp koklayan Recep Tektaş, "Fatma'da Ebrar'ın kokusunu alıyorum" ifadesini kullandı.

Tektaş, evlat acısını hiçbir şeyin dindiremeyeceğini vurgulayarak, yavrusundan alınan organlarla üç kişinin sağlığına kavuşmasının tek tesellisi olduğunu belirtti.

Kendisine ikram edilen çikolataları Fatma'ya veren acılı baba, kızının fotoğrafını göstererek, şöyle devam etti:

"Ebrar ile Fatma'nın gözleri ve saçı birbirine çok benziyor. Rabbim benim kızımı aldı ama üç kişiye şifa verdi. Üç kişiye bayram ettirdi. Evlat acısı farklı bir acı. Huzurluyum, kalbim rahat, ferah hissediyorum. Ebrar'ın beyin ölümü gerçekleştiğinde organ nakil teklifi yapıldı. Önce karşı çıktım, sonra Allah'ın takdiri, içimde farklı bir duygu oluştu. Bu defa eşimi, ailemi organların bağışlanması konusunda ben ikna ettim."

Kızına karaciğer nakli yapılan Emine Şendur ise Tektaş ailesiyle kardeş olduklarını, onlara ne kadar dua etse az kalacağını anlattı.

Şendur, "Dostluğumuz yeni başladı, ölünceye kadar da devam edecek. Allah onlardan razı olsun. Fatma artık onların da çocuğu" ifadesini kullandı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da duyarlı davranışlarından dolayı organ bağışında bulunan Recep Tektaş'a şükran plaketi sundu.

Coşkun, şunları kaydetti:

"Ebrar artık cennette bir melek ama o cennete giderken bu masum yavruyla iki insanın hayatını kurtardı. Onlara can oldu. Bir yanda acı, diğer yanda mutluluk. Bağışta bulunan ailenin duyarlılığı gerçekten takdire şayan. Çünkü bu yaşlardaki hastalara organ bulmak çok zor. Fatma artık iki ailenin de çocuğu. Kaybettiğimiz yavrumuz zaten cennette, ailesine, anne babasına da şefaatçi olacaktır. İki ailenin dostluğunun bundan sonra da devam edeceğini biliyorum."

- Olay 

1 Eylül'de bir otomobilin çarptığı Ebrar Tektaş, kazadan sonra tedavi için Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı. 8 gün süren yaşamla mücadelesini kaybeden Tektaş'ın organları, Gaziantep'te 3 hastaya nakledildi.