Gaziantep'te düzenlenen törenle mazbatalarını mazbatalarını Osmanlı Ocakları Başkanı Kadir Canpolat'ın elinden alan Güneydoğu Bölge Başkanı Kemal Türközü ve Gaziantep İl Başkanı Hüseyin Çetintaş, görevlerine başladı. 

Törende konuşan Canpolat, ocağı İslam ve Osmanlı kültürünü yaşamak ve yaşatmak için kurduklarını söyledi. 

Hiç kimseyi öteki ve hakir görmeden çalıştıklarını vurgulayan Canpolat, etnik köken, dil, din ve mezhep ayrılığı yapmadıklarını vurguladı.

Canpolat, şöyle devam etti:

"Yeryüzü Osmanlı varlığından koptuğu o andan itibaren insanlar zulüm görmekte, insanlar birbirini öldürmekte, insanlar aç susuz sefalet içerisinde yaşamaktadırlar. Ülkemizde ve dünyada Osmanlı ruhu boşluğu var, onu taklit eden büyük devletlerin, adalet ve hoşgörü konusunda sınıfta kaldığını görüyoruz. Osmanlıyı taklit edebilecek bir gücün adil düzen ve hoşgörü ilkelerini önemsemesi gerekiyor."

Canpolat, devletin yasaları ve kanunları içerisinde insanların temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesi gerektiğine dikkati çekerek, bununla beraber ortaya çıkan Osmanlı ruhunun gözardı edilmemesini istedi.

Toplumda cereyan eden Osmanlıyı yaşama özlemini sonlandırmak istediklerini ifade eden Canpolat, şunları kaydetti:

"Türklere Kürtleri, Kürtlere Türkleri benimsetip ülkeye sulhu aşılayacağız. Alevi, Sünni kavgalarını bitirmek için elimizden gelen katkıyı sunacağız. Solcu ve sağcı kardeşlerimizi Osmanlı Ocakları çatısı altında, Osmanlı ruhuyla var edeceğiz.  Ülkemizle alakalı halkımızın sorunlarını çözmek adına, yapılmış olan tüm projelere destek vereceğiz. Bunun en büyük projelerinden biri "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesidir". Bu projeye birlik, beraberlik ve ayrımcılık yapmadan katkı veriyoruz."

Güneydoğu Bölge Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Başkanı Hüseyin Çetintaş da bundan 9 yıl önce Erzurum'da dergi olarak kurulan Osmanlı Ocakları'nın 2009'da Ankara'ya taşındığını, geçen yılda dünyaya açıldığını belirtti. 

Çetintaş, "Dedem Karakeçili aşiretinden, annem Dulkadiroğlu Beyliği'nden, eşim çerkez, kaynanam Türkmen, ninem Alevi... Ben bunlardan dolayı bu toplumda bir ayrımcılık görmedim" dedi.

Türkiye'nin sınırlarında devam eden savaşlara da değinen Çetintaş, bu savaşların bir an önce bitmesini temenni etti. Herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadıklarını vurgulayan Çetintaş, "Osmanlı'nın ahlak, hoşgörü ve adaletini yaşatmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.