Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren, Tarihi Bey Mahallesi’nde yer alan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ne Mükemmellik Sertifikası verildi.

Dünyanın en çok tercih edilen uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor, Mükemmellik Sertifikası ile gezginlerden sürekli olarak güçlü övgüler ve beğeni alan konuk ağırlama işletmelerini onurlandırıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin 4. Oyun ve Oyuncak Müzesi olarak kentin en eski mahallerinden tarihi Bey Mahallesi’nde, tarihi bir konakta kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Müzede 600’e yakın takım olarak, 5 bini aşkın 1700-1900’lı yıllara ait el ve fabrika yapımı oyuncak sergilenmektedir.

Oyun ve Oyuncak Müzesi, 8 farklı galeriden ve nadir bulunan 2 katlı mağaradan oluşmaktadır. Müze galerilerinde Yöresel Çömçe Gelin oyuncakları, Topaç, Peçiç yanı sıra Pinokyo, Mickey Mouse, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Temel Reis, sinemanın ilham perisi olan Laterna Magica, Doll House olarak bilinen bebek evleri, oyuncak müzelerinin değerini arttıran lehman oyuncaklar ve Türkiye’deki oyuncak müzeleri içinde sadece Gaziantep’te bulunan Dünya Çocuklarının tanıtıldığı maketler ve ülkelerine ait mimarı eserlerin sergilendiği mağara galerisi bulunmaktadır.

Mükemmellik Sertifikası

Mükemmellik Sertifikası, gezginlerin 12 aylık dönemde TripAdvisor’daki yorum ve görüşlerinin kalitesi, sayısı ve güncelliğini dikkate almaktadır. Bir işletmenin buna uygun olması için toplam TripAdvisor baloncuk derecelendirmesinin en az beş üzerinden dört olması, minimum yorum sayısına ulaşmış ve TripAdvisor’da en az 12 aydır kayıtlı olması gerekir. TripAdvisor, gezginlerin mükemmel seyahatlerini planlamasına ve rezervasyon yaptırmasına olanak sağlayan, dünyanın en büyük seyahat sitesi olarak bilinirken, milyonlarca gezginin tavsiyeleriyle birlikte çok çeşitli seyahat seçenekleri ve planlama özellikleri ile en iyi otel fiyatlarını bulmak için yüzlerce web sitesini kontrol eden rezervasyon araçlarına doğrudan bağlantılar sağlıyor.