Gaziantep Şehitkamil İlçe Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Down sendromlu çocukları Dülük Tabiat Parkı’nda bir araya getirdi. Özel çocuklar, bayram coşkusunu yapılan etkinliklerle doyasıya yaşadı.
Şehitkamil Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birçok etkinliğe ev sahipliliği yaptı. Özellikle sportif anlamda çok sayıda organizasyon gerçekleştiren Şehitkamil Belediyesi, özel çocukları da unutmadı. Down sendromlu çocuklar, aileleriyle birlikte Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı’nda düzenlenen piknik etkinliğinde bir araya geldi. Özel çocuklar, ilk olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü’nde görevli Öğretim Üyesi Fizyoterapist Dilek Yamak ve beraberindeki gönüllü üniversite öğrencileri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından yüzleri boyanan özel çocuklar, palyaço eşliğinde gönüllerince eğlendi. Etkinlik sonunda down sendromlu çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Organizasyona, down sendromlu çocuklar, veliler ve gönüllülerin yanı sıra Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci’de katıldı.
VELİLER, ÇOCUKLARIYLA KEYİFLİ DAKİKALAR YAŞADI
Etkinliğe katılan veliler, çocuklarıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın keyfini yaşadı. Şehitkamil Belediyesi’nin özel çocukları için gerçekleştirdiği etkinliğin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren veliler, katkılarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.
ÖZEL ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM
Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle farklı kurumlar tarafından kutlanıyor. Bugün biz, çok özel bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimizin misafirleri de özel kişilerdi. Down sendromlu çocuklarımızın aileleriyle birlikte doktorlarımızın, fizyoterapistlerimizin ve gönüllü arkadaşlarımızın oluşturduğu gurubu Şehitkamil Belediyemizin organizasyonunda Dülük Tabiat Parkı’nda misafir ettik. Hem piknik hem bayram hem de sağlık taraması bir arada oldu. Bugün, çok özel çocuklarımızla birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu tür özel etkinliklerimiz devam edecek. Ben, bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMI KUTLAYARAK EĞLENMELERİNİ İSTEDİK
Organizasyonla ilgili değerlendirmede bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü, Öğretim Üyesi Fizyoterapist Dilek Yamak, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde fizyoterapist olarak çalışıyoruz. Ama üniversitenin dışında tamamen gönüllü olarak bir gurup fizyoterapist arkadaşımız ve gönüllü son sınıf öğrencilerimizle birlikte down sendromlu çocuklarımıza Şehitkamil Belediyesi’nin sağladığı imkanlarda bir araya geldik. Down sendromlu çocuklarımızın aileleriyle birlikte bir piknik düzenledik. Bu piknikte çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak eğlenmelerini istedik. Bizim de bir katkımız olsun dedik ve down sendromlu çocuklarımızı sağlık kontrolünden geçirdik” ifadelerini kullandı.
Organizasyon, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.