Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleştirilen darbe girişimini, yaptığı açıklamayla sert bir şekilde kınadı.
‘‘Türkiye darbeye dur dedi’’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları darbe girişimine karşı meydanları doldurarak milli iradeye sahip çıkmaya davet etmesi üzerine, Gaziantep’te yüz binlerce vatandaş AK Parti İl binasının önünde toplanarak Demokrasi meydanına yürüdü.
Özkeçeci, "Bütün teşkilatımız olarak Gaziantep AK Parti binasının önündeydik. Demokrasimize ve milletimize sahip çıktık. Bir kalkışma girişimi var, milletimiz bizimle beraberdir, milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Allah’ın izni ile bu kalkışmayı da bertaraf edecektir bu millet. Nicelerini atlattı, bunu da atlatacaktır. Bütün teşkilatımızla, milletimizle beraber safımızı belli ettik" şeklinde konuştu.
‘‘Bu alicenap millet hainlere geçit vermemiştir vermeyecektir’’
Özkeçeci yaptığı açıklamada, "Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine Türk Millet vermiştir. Vatandaşlarımız meydanları doldurarak milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Sevindirici olan demokrasi aşığı olan bu alicenap millet hainlere geçit vermemiştir ve vermeyecektir. Tek Bayrak, tek devlet, tek vatan ve tek millet uğrunda darbe girişimine karşı durarak şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Başkomutanımızın dediği gibi Yeni Türkiye’de silahlı kuvvetler, devleti yönetmiyor ve yönetemez. Türkiye’yi yönetenleri milletin iradesi seçmiş olduğu gibi Cumhurbaşkanımızı da aynı irade seçmiştir. İşgalcilerle, hainlere ve paralelcilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Milli iradeye sahip çıkan bütün unsurlarla birlikte bu kahpece ve alçakça darbe girişimini kınıyoruz. Yaşanan bu hadiseler sonucunda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.