Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plastik malzemelerinin; başta uçak, uzay teknolojisi, otomotiv, bilişim, tekstil ve tıp olmak üzere çok yüksek teknik düzeydeki ürünlerden gıda ambalajlarına kadar çok geniş alanda kullanıldığını belirtti.

Kamuoyunda, "plastik maddelerin doğada çözünebilmesi için 500 yıl gerekiyor" gibi bir algı bulunduğunu aktaran Aksoy, bu düşüncesinin ise gerçeği yansıtmadığını savundu. 

Plastiği doğru zamanda ve doğru şekilde kullanmak gerektiğine işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Ömrü bitince de doğru şekilde bertaraf etmek gerek. Diş fırçasında, su şişesinde, sağlıkta, hayatın her alanında kullanılmasına rağmen, sorulduğunda kamuoyu 'kötü' diyor. Bu olumsuz algıyı yıkmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konudaki kampanyaları artırmamız lazım. Günümüzde hayatın hemen hemen her alanında kullanılmaya başlanan plastik, girdiği her ürünün maliyetini düşürüyor ve karbon izini azaltıyor."

Aksoy, plastiğin kullanım alanının da gittikçe arttığını dile getirdi. 

Plastiğin çok özel bir ürün olduğunu anlatan Aksoy, "Bugün çok çeşitli güzel kıyafetler giyiyorsak bu plastik teknolojileri sayesindedir. Daha kolay ve ucuz otomobiller alabiliyorsak bunda da bu malzemelerin büyük katkısı vardır. Yakın gelecekte şasileri hatta motor bölümlerinin bir kısmı plastik-polimer tabanlı kompozitten üretilmiş araçlara binebileceğiz" diye konuştu. 

Aksoy, kompozit malzemelerden yapılmış yolcu uçaklarının gökyüzüne çıktığını hatırlattı

- Sektörün durumu

Aksoy, Türkiye plastik sektörünün mamul bazda Avrupa'nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük sektörü olduğunu belirtti.

Sektörün şu anda 35 milyar dolarlık üretim hacmine ulaştığını ifade eden Aksoy, geçen yıl gerçekleştirilen 8 milyar dolarlık ihracatın bu sene sonunda yüzde 10 artmasını beklediklerini anlattı. 

ABD ve Almanya dahil 150 civarında ülkeye ürün sattıklarını ifade eden Aksoy, "Plastik sektörü Türkiye'nin üretimde kuvvetli olduğu bir alan. KOBİ'ler rahat faaliyet gösteriyor ve yatırım yapabiliyor. İstihdam yaratmada da önemli bir sektör ve bu alanda 250 bin kişi istihdam ediliyor" ifadelerini kullandı.