Divan Gaziantep Otel'de ile 17 Mart 2015'te gerçekleşecek ve Plasfed Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy ile kamu görevli ve akademisyenlerin de katılacağı çalıştayda, plastik ve petrokimya sektörlerinin güçlü ve zayıf yönlerinin karşılaştığı başlıca sorunlar ve sorunların çözümüne yönelik stratejiler belirlenerek yol haritası ortaya çıkarılacak.

GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Murat Kökoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sektör temsilcilerini çalıştaya davet etti.

Derneğin sektörü temsil etmek, sorunlarına çözümler bulmak için çalışmalarına başladığını ifade eden Kökoğlu, şunları kaydetti:

"Yurt içi ve yurt dışı fuarları takip etmek ve katılmak, sektörel tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, eğitim seminerleri ve konferanslar düzenlemek ve sektörün gelişmesini sağlayacak her türlü faaliyetleri yapmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ana faaliyet alanlarımız, sektörel temsil çalışmaları, plastik mesleki eğitim çalışmaları, AB, KOSGEB, İGEME projeleri ve fuar çalışmalarıdır."

Türkiye plastik sektörünün 2023 vizyonunun çok önemli olduğuna dikkati çeken Kökoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Plastik sektörünün 2023 vizyonu, havacılık, telekomünikasyon, medikal, savunma sanayi gibi ileri teknoloji ve yüksek katma değerli sektörlerde öne çıkmaktır. Geri dönüşümü artırarak kaynak kullanımını azaltmak, üretim teknolojilerinde enerji verimliliğini arttırmak ve ülke çapında 18 milyar dolar ihracat ile 500 milyar dolarlık toplam ihracat hedefinin yüzde 4'ünü alt sektörü olduğumuz 50 milyar dolarlık kimya ihracat hedefinin yüzde 30'unu gerçekleştirmektir."