SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, aile kurumunun çatısı olarak tanımladığı babaların öncelikli görevlerinin aileyi koruyup kollamak olduğunu, iyi bir eş olmasının yanı sıra, çocuklarına model olmak gibi bir sorumluluklarının da bulunduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Sınav, kadim medeniyetimizin geleneği olan Türk aile yapısında anne ve babaların çok önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirterek, “İnancımızda ve toplumumuzda annelere duyulan saygı ve sevgi çok özel de olsa, bu babaların önemini ve rolünü ikinci sıraya düşürmez. Baba yuvanın çatısıdır, kalın dış duvarlarıdır. İçindeki aileyi korur kollar ve güvenle uzun yıllar yaşamasını sağlar” dedi.
Çocukların yetiştirilmesinde babaların tutumunun çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sınav, “Çocuklarının kendilerini tanıyan, milli ve manevi değerlerimizin bilincinde, özgüveni yüksek, sorumluluklarını bilen, sağlıklı, mutlu ve iyi insanlar olarak yetişmelerinde babaların yaklaşımı çok önemlidir. Çocuklar anne ve babalarını rol model olarak alırlar. Bir özdeyişte söylendiği gibi çocuklar büyüklerinin işaret parmağını değil, ayak izlerini takip ederler. Aile kurumlarının yanı sıra, toplumumuzun koca çınarları olan babalarımıza hakları olan sevgi ve saygıyı her koşulda ve eksiksiz sunmalıyız. Aile için her fedakarlığı yapan babaların babalar günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.