Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) Pul Akademisi Başkanı Kayhan Akduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pul koleksiyonculuğunun farklı bir merak olduğunu söyledi. 

Pula gönül verenlerin bir araya geldiğini ve her fırsatta tarihin bu tanıklarını dillerinden düşürmediğini ifade eden Akduman, "Pul merakının tarihi ikinci asra doğru koşuyor. Ama zaman, mektup gibi pula olan merakı da yok ediyor. Oysa ki pullar, hepimiz için tarihin birer tanığı" dedi.

Pul merakına ilginin her geçen gün körelmesinde teknolojinin etkili olduğunu dile getiren Akduman, şöyle konuştu:

"Artık gençlerin uğraşacağı, ilgileneceği o kadar çok şey var ki pula sıra bile gelmiyor. Geçmişte büyük itinayla pulları saklarken, artık gençler yolda cep telefonuyla, evde ve iş yerinde bilgisayarlarla uğraşıyor. Dolayısıyla ülkemizdeki pul koleksiyonculuğu da orta yaş üstüyle sınırlı kalıyor. Genç koleksiyoncumuz neredeyse yok. Ama gençleri bu anlamda bilgilendirmek için çalışmalar başlatacağız. Bu kapsamda çeşitli şehirlerde pul koleksiyoncularını gençlerimizle buluşturup, pulu ve tarihteki önemini anlatacağız."

- Kent yöneticilerinden davet bekliyorlar

Akduman, pul koleksiyonculuğunun yangınlaşması ve pulun öneminin anlatılması için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Tarihi canlı tutmak isteyen kent yöneticilerine seslenen Akduman, "Tarihinizi tanıklarla anlatmak istiyorsanız, bize ulaşın. Koleksiyonlarımızı alıp gençlere ulaşalım. Merak edilen gelişmeleri pullarla anlatalım" diye konuştu.

Pul koleksiyonculuğunda, sayıdan ziyade niteliğin önemli olduğunu aktaran Akduman, kendileri açısından bir pul koleksiyonunun değerli olabilmesi için bir konu içinde konsept ve çeşit miktarını önemli olduğunu kaydetti.