Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, darbe girişimi sonrası yaptığı açıklamada, demokrasinin yanında olduklarını belirtti.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun yayılmağı yazılı mesajında, ‘‘15 Temmuz 2016 günü akşamı maalesef Türk demokrasi tarihi adına kap kara bir gün yaşanmış, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan paralel yapı mensuplarınca fütursuzca bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Devletin zırhlı araçlarını, silahlarını gasbederek millete karşı kalkışmada bulunan bu hainler, ülkenin savunması için milletin kaynaklarıyla alınan bu silahları yine millete karşı kullanmış ve demokrasinin korunması adına tankların önüne bedenlerini atan onlarca kişiye ateş ederek şehit etmiştir. Ancak, bu güne kadar olduğu gibi tavrını demokrasiden ve hürriyetten yana kullanan Türk milleti kendisine yakışanı yapmış ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla meydanları, sokakları doldurarak bu hain girişime dur demesini bilmiştir. Milletin kaynaklarıyla alınan savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları kullanarak, milletin meclisini, emniyetini, istihbarat teşkilatını bombalayan, vatan evlatlarını şehit eden bu hainlerin her biri tarihin kara sayfalarında yerlerini alacaktır.
İlk anlardan itibaren sosyal medya aracılığıyla sağduyulu halkımıza, biz de darbeye "dur" deme çağrısında bulunarak net ve kararlı duruşumuzu sergiliyoruz. Türkiye kapkaranlık bir geceden aydınlık bir güne uyanmıştır. Darbe girişimine karşı en keskin şekilde tavır sergileyen Cumhurbaşkanı’mızı, hükumetimizi, tüm parlamento üyelerimizi, silahlı kuvvetlerimizi, tüm devlet kurumlarımızı ve halkımızı engin takdir hislerimizle kutluyoruz.
Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da demokrasinin yanında olmayı kendisine şiar edinen Gaziantep Üniversitesi, Senatosu ve tüm birimleriyle, ülkemizin demokrasi ve istiklal mücadelesinde, her türlü katkıyı sağlamayı asli görevi olarak addediyor, demokrasinin kesintiye uğratılması yolundaki her girişime tepkisini koymaya devam edeceğini kararlılıkla bildiriyor, bu vesileyle darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlere Allahtan Rahmet yaralılara geçmiş olsun diyor, ülkemizin bu tür olayları bir daha yaşamamasını temenni ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.