Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcılığı görevini sürdürürken, yeni kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kurucu Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında geçmişte birlikte Gaziantep Üniversitesinde rektör yardımcılığı görevinde bulunduğu Prof. Dr. Ali Gür’ün yeni görevinde GAÜN bayrağını daha da yükseklere çıkaracağına inandığını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, GAÜN ile İSTE arasında özellikle teknopark ve teknoloji transferi konusunda önemli bir protokol imzalanmış olduğunun altını çizerek, ‘’Bu protokol doğrultusunda ortak çalışmalarımız verimlilikle sürüyor. İSTE-TTO ile, GAÜN TARGET-TTO birlikte ortak Ar-Ge çalışmaları üretiyor. Bu ilişki ve işbirliklerimizin artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum’’ dedi.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin yeni kurulmakta olan İskenderun Teknik Üniversitesini (İSTE) geliştirip, ileri seviyeye getireceğine olan inancının tam olduğunu belirterek, ‘’Türkay Hocam ile üniversitemizdeki önceki idarecilik dönemimizde son derece olumlu çalışmalar yaptık. Aynı çalışmaları, iki farklı kardeş üniversitenin rektörleri olarak da devam ettireceğiz’’ dedi.