5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ü ziyaret ederek hem ‘Hayırlı olsun’ dedi, hem de Fırat Kalkanı Operasyonunda yaralanan askerlerin GAÜN Şahinbey Hastanesinde tedavileri sırasındaki yakın ilgi nedeniyle teşekkür plaketi verdi.
Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve Tuğgeneral Ali Ekiyor birbirlerine karşılıklı olarak yeni görevlerinde başarı dileklerinde bulundu. Ziyarette Tuğgeneral Ekiyor’u Gaziantep Üniversitesi konusunda bilgilendiren Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin 52 bine ulaşan öğrencisiyle, büyük, kaliteli, uluslar arası bir üniversite olduğunu vurguladı. Rektör Gür, “Şehirle iç içe, üniversite-kamu-sanayi-toplum sarmalında bir üniversiteyiz. Bu bağlamda, milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleriyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK’lar ile işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ise, Gaziantep Üniversitesi’nin kentin gelişmesinde önemli bir misyonu bulunduğun belirtirken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de icra ettiği Fırat Kalkanı Operasyonunda yaralanan askerlerin Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi edildiğini anımsatarak, “Personelimizin tedavisi sırasında gösterilen yakın ilgi ve alaka hem yaralılarımız ve yakınlarını, hem de bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu vesileyle şahsınızda tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederim” diyerek plaket takdim etti.
Rektör Gür de, “Milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinden böyle anlamlı bir plaket almak bizi gururlandırdı. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de hastanemiz tüm imkanlarıyla Mehmetçik kardeşlerimize en iyi hizmeti vermeye devam edecek” şeklinde konuştu.