Erzurumlu ressam Mustafa Albayrak’ın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı 20’inci kişisel resim sergisi, 10 Kasım’a kadar gezilebilecek.
“Kendisini bildi bileli” resim yaptığını belirten Albayrak, “Zamanın Ritmi-II” temasıyla açtığı sergiye ilişkin değerlendirmede, eserlerinde günümüz kent yaşamı ve teknolojik gelişmeler sonucu oluşan hızlı yaşamın insan üzerine etkilerini ele aldığını söyledi.
Albayrak, “1995 yılından beri resim yapıyorum. Bireyin yalnızlaşması zaman kavramı içerisinde kısılıp kalmış olmasını kalabalık toplumların yaşamsal sorunlarını irdeliyorum. İlk önce fotoğraf çekip tasarlıyorum. Daha sonra resmediyorum” dedi.
Resimlerinde soyutlamayı çok sevdiğini, resim yapmanın kendisi için “yaşamak ve hayatın kendisi” olduğunu kaydeden Albayrak, “Resim yapmak için farklı şartlara ve durumlara gerek yok. Birikim ve heyecan sonucu oluşan durumdur” ifadelerini kullandı.
Eserlerini daha çok tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle yaptığını vurgulayan Albayrak, “Özellikle kalabalığının yoğun olduğu mekânları çalışıyorum. Hız kavramını dikkate alarak figür ve mekanlardaki hareketten dolayı oluşan erime ve transparan etkiler eserlerimin temel estetik unsurlarını oluşturuyor” diye konuştu.
Albayrak’ın 25 eserinin yer aldığı “Zamanın Ritmi-II” sergisi, Sanko Sanat Galerisi’nde 10 Kasım’a kadar her gün 10:00-22:00 saatleri arasında gezilebilecek.
SANATÇI
İspir 1971 doğumlu olan sanatçı, 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 1995 - 2016 döneminde ürettiği bir çok eseri kamu ve özel koleksiyonlarda yer alıyor. Değişik kentlerde 19 kişisel, 100’den fazla karma sergi, 16 fuar, 4 workshop ve 25 yarışmalı sergiye katıldı. Aynı dönemde çeşitli yarışmalarda 12 ödüle değer görülen sanatçı, çalışmalarını İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Atölye Greyart’ta yürütmektedir.