Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği SADER Başkanı Gazi J. Yzb. Hamit Yıldız darbe girişimi sonrası yaptığı açıklamada, ‘‘En kötü demokrasi bile darbeci bir yönetimden bin kat iyidir’’ dedi.
SADER Başkanı Hamit Yıldız yaptığı açıklamada, “Menfur darbe girişimi ile ruhu satılmış hainler halkın üzerine tanklarını sürdüler, Gazi Meclisimizi bombaladılar. Zerre Allah korkusu olmayan ve emirleri FETÖ’den aldığı yetkili organlarca tespit edilen bu hainlerin yatacak yerleri yok. Allah’ın Milletimize, Devletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmaması için dua edelim. Bu hain kalkışmada darbeye karşı durarak Şehit olan Askerimize, Polisimize ve Vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk Milletine sabır diliyorum” dedi.
Oy versin, vermesin, hangi partiden ya da siyasi düşünceden olursa olsun tüm halkın yumruk gibi kenetlenerek darbecilere gereken dersi verdiğinin altını çizen Yıldız, “Darbelerden ve darbeci zihniyetten bu ülke çok çekti. En kötü demokrasi bile darbeci bir yönetimden bin kat iyidir. Türk’ü, kürdü, lazı, çerkezi, suriye’lisi herkesin darbeye karşı aynen kurtuluş savaşında olduğu gibi tek yürek olması bütün dünyaya verilmiş en anlamlı mesajdı. Bu Millet bir bin yıl daha bu coğrafyadadır. Kimse bunu aklından çıkarmasın.”diye sözlerine ekledi.
Halkın meydanlarda demokrasi sancağını bırakmaması ve milli iradeye sahip çıkması gerektiğini belirten Yıldız; “Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyiz. Bu ülke sahipsiz değil, kimse bunu aklından çıkarmamalıdır” dedi.
‘‘Terörle mücadele aksatılmadan devam etmelidir’’
Başta FETÖ ile mücadele olmak üzere, PKK terör örgütü ile mücadeleye de aynı hızla devam edilmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Terör örgütlerine nefes alacak an bırakılmamalı ve asla mücadelede zafiyet verilmemelidir. Her zaman belirttiğimiz gibi bu haklı mücadelede SADER olarak Hükümetimize tam destek veriyoruz” ifadelerine yer verdi.