Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla yapımına bir yıl önce başlanan Safari Parkı, ziyaretçilerine Afrika'ya gitmeye gerek kalmadan safari imkanı sunacak.

Yüz ölçümü ve 300 türde 7 binden fazla barındırdığı hayvanla Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan hayvanat bahçesinin bir bölümüne yapılan Safari Park'ta, deveden geyiğe, lamadan kanguruya kadar 70 türdeki yaklaşık 200 hayvan, doğal ortamlarında özgürce dolaşacak.

Çevre düzenlemelerinin devam ettiği park, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ilk ziyaretçilerini ağırlayacak.

- Özel tasarlanan araçlarla gezilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıldığı günden bu yana herkesin ilgisini çeken hayvanat bahçesinin bir milyon metrekarelik alana sahip olduğunu söyledi.

Hayvanat bahçesini yılda ortalama bir milyon kişinin gezdiğini belirten Özsöyler, ilgiyi canlı tutmak için sürekli yeni projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Bunlardan birinin de Safari Park olduğuna dikkati çeken Özsöyler, hayvanat bahçesinde 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen parkın "Türkiye'de ilk özelliği" taşıdığını anlattı.

Safari Park'ta hayvanların özgürce dolaşma imkanına sahip olduğunu dile getiren Özsöyler, şunları kaydetti:

"Tamamen öz kaynaklarımızla yaptığımız parkımızın açılışına sayılı günler kaldı. Çalışmalar devam ediyor. Parkımızda deve, lama, at, geyik, karaca, ceylan, kanguru ve kanatlılar gibi 70 türde 200 hayvanımız bulunuyor. Hayvanları özellikle birbirleriyle geçinebilen türlerden seçtik. Parka gelen ziyaretçiler, özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanlarımızı doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı bulacaklar. Safari için herkesi Gaziantep'e bekliyoruz."