Müezzinoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, kentteki sağlık çalışmalarının değerlendirildiği basına kapalı 2 toplantıya katıldı.

Daha sonra Demokrasi Meydanında Büyükşehir Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen iftar programına katılan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, rahmet ayı olan ramazanın komşuluk ilişkilerinin ve karşılıklı sevginin büyümesine vesile olmasını diledi.

Ramazan ayının son yıllarda dünyada acılar ve sıkıntılarla yaşandığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Suriye'de, Filistin'de ve Gazze'de insanlar katlediliyor, çocuklar yetim kalıyor, aileler perişan oluyor, paramparça bir yapıya hızla İsrail ve dünyanın farklı görüşleri yön vermeye çalışıyor. Suriye'de benzer fotoğrafları görüyoruz. Bu acıları paylaşırken istiyoruz ki dünyada daha çok adalet olsun, huzur olsun, barış olsun. Ama ne yazık ki barışa huzura kastedenler var. Yetimlerin sayısının artmasına vesile olanlar var. Biz Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu gidişata 'dur' diyebilecek güçlü bir millet ve devletin mensuplarıyız. O nedenle bu ramazan sofralarını bir kardeşlik duygusunun pekişmesi için vesile kılıyoruz."

Müezzinoğlu, kimsesizlerin kimsesi olma derdini yaşayan bir siyasi iradeye mensup olduklarını vurgulayarak, "Allaha şükürler olsun ki AK Parti kadroları derdi olanın derdini paylaşan, kimsesizlerin yanında olan, onları sahipsiz bırakmayan bir anlayışın alt yapısını oluşturdu. İnşallah yarınlarımız hep birlikte daha güçlü olacak" diye konuştu.

İftarda yetim ve kimsesizlerin hatırlandığı sofralarda sevginin katlanarak büyüyeceğini dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu millet artık kendi değerleriyle, kendi medeniyet anlayışıyla dünyaya yeniden medeniyet anlayışı sunacak. Bu azmi ve kararlılığı da göstermeye başladık. İnşallah önümüzdeki ramazan, bu ramazanda daha barış içerisinde geçecektir. Rabbimden de niyazım budur. El birliğiyle yarınlarımızı bugünden daha aydınlık yapacağız. Dünya barışına da daha güçlü katkılar sunacağız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Kur'an-ı Kerim'in nisanlığa yetimlerin hakkının savunulması ve onların korunmasıyla ilgili önemli görevler yüklediğini dile getirdi.

Müslüman coğrafyasında her geçen gün yeni acılar yaşandığını, bunun sonucu olarak da yetim sayılarının arttığını anlatan Şahin, herkesin elele vererek yetimlerin sorunlarına çare üretmesi gerektiğini vurguladı.

Şahin, bu coğrafyada yaşanan acıların en kısa sürede son bulmasını temenni etti.

Bu arada, Bakan Müezzinoğlu'nun Nizip ilçesindeki çadırkent ziyareti ve kent merkezinde sağlık çalışanlarıyla yapmayı planladığı sahur programlarının iptal edildiği öğrenildi.