Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktivitelerin arttırılması amacıyla çocukları, gençleri ve belediyeleri kapsayan proje çerçevesinde Şahinbey Belediyesi’ne 3500 bisiklet hibe edilmesi için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokol imzalandı.
Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü proje çerçevesinde vatandaşın fiziksel aktivitelerini artırmak ve obezite ile mücadele çerçevesinde kamu kurumları ve belediyelere verilecek olan bisikletler içerisinde 40 belediyenin başvuru yaptığı ve bu belediyeler içerisinde en fazla bisikletin Şahinbey Belediyesine verildiği açıklandı. Gaziantep’te ilk kez Şahinbey Belediyesi’ne verilecek olan 3500 adet bisikletin bir kısmı Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkını ziyarete gelen vatandaşların kullanımı için ücretsiz olarak verilecek. Diğer kısmı ise Şahinbey ilçemizdeki okullarda üstün başarı gösteren öğrencilere hediye edilecek.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmesi için birçok yatırım yaptıklarını belirterek, “Şahinbey belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesi, sağlıklı bir yaşam sürmesi kaliteli bir hayat sürmesi adına spor yapmalarını her zaman teşvik ettik ve bu doğrultuda yatırımlar yaptık. Göreve gediğimiz günden buyana 3 yüzme havuzu, 1 spor köyü, 2 kapalı spor salonu ve gençlik merkezlerimizdeki spor salonlarıyla şuanda 10.000 vatandaşımıza aynı anda spor yapma imkanı sunuyoruz. Yine parklarımıza yaptığımız yürüyüş yolları ve spor aletleri ile 2784 tane kondisyon aleti, 160 tane halı sahayı, parklarımıza ve okul bahçelerimize yaparak gençlerimizin buralardan ücretsiz faydalanmasını sağladık. Göreve gediğimiz günden buyana okullarımızın içerisine 86 basketbol, 7 kale pota, 10 voleybol sahası yaptık. Okul takımlarımıza ve amatör takımlarımıza malzeme desteği sağladık. Amacımız vatandaşlarımızın spor yapmasını teşvik etmek. Ayrıca 120.000 öğrencimize karnelerini getirdikleri takdirde spor yapmaları için futbol, basketbol ve voleybol topu dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. 600 obez çocuğumuza spor yaptırarak kilo vermelerini sağladık. Yine ‘Küçük Kulaçlar Büyük Umutlar’ projesi kapsamında 800 öğrencimize yüzme kursu veriyoruz” şeklinde konuştu.
ŞAHİNBEY BELEDİYESİNE 3500 BİSİKLET HİBE EDİLECEK
Başkan Tahmazoğlu, fiziksel aktivitelerin artması anlamında çalışmalara devam ettiklerini belirterek şöyle devam etti. “Türkiye’nin en büyük Parkı olan Yeşilvadi Parkımızda 9,5 km bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yaptık. Sağlık Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın iş birliği içerisinde yürüttüğü fiziksel aktiviteyi arttırma kapsamında belediyelerin ve kamu kurumlarının yaptıkları her metre kare bir bisiklet verilmesi doğrultusunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ile bir protokol imzalıyoruz. Bu çerçevede yapmış olduğumuz yürüyüş yollarına karşı 3500 bisiklet belediyemize hibe olarak verilecek. Bizde bunların bir kısmını parklarımıza koyarak vatandaşımızın ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız. Bir kısmını da üstün başarı gösteren öğrencilerimize hediye olarak vermeyi planlıyoruz. Amacımız insanların hareket ederek fiziksel aktiviteyi arttırması ve sağlıklı bir yaşam sürmesidir” ifadelerini kullandı.
“Tahmazoğlu’nu kutluyorum’’
İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Tanrıverdi, Şahinbey Belediyesi’nin 40 belediye arasından en fazla bisiklet alan belediye olduğunu belirterek, “2010 yılında Resmi Gazetede yayınlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” programı Başbakanlık Genelgesiyle beraber Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra fiziksel aktiviteyi teşvik edici proje ve programlar ülkemizde hayata geçirildi. Bu genelgenin ikinci ayağı olan hareketli hayat programı ve fiziksel aktiviteyi teşvik edici proje kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılının başından itibaren Milli eğitim Bakanlığına Bağlı okullarda öğrencilerin hizmetine sunulmak üzere belediyelerimize ve kamu kurumlarına bisiklet dağıtımına başlandı. Şahinbey Belediyemiz ile yapacağımız protokol neticesinde 3500 adet bisiklet verilecektir. Yaklaşık 40 tane belediyenin Sağlık Bakanlığı’na başvurusu sonrasında en fazla bisiklet Şahinbey Belediyesi’ne verildi. Yaptığı çalışmalardan dolayı Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu kutluyorum’’ diye konuştu.