Şahinbey Belediyesinin kendi bünyesinde kurduğu ŞAHKUT (Şahinbey Belediyesi Arama Kurtarma) ekibi Suriye’deki vatandaşlara yardım için Cerablus ile Azez arasında kalan köylere, Elbeyliler Derneği ile birlikte giderek ilk yardım elini uzatan ekip oldu.
Şahinbey Belediyesinde çalışan gönüllülerden oluşan ŞAHKUT arama kurtarma ekibi Fırat Kalkanı Operasyonunda DAEŞ’ten temizlenen Cerablus’a giderek oradaki halka yardım elini uzatmıştı. O günden bu yana sınır ötesinde AKUT ile birlikte yardım çalışmalarını sürdüren ŞAHKUT ekibi, bu kez Elbeyliler Derneği ile birlikte Cerablus ile Azez arasında kalan, köylere giderek ilk yardım elini uzatan ekip oldu. AFAD ile birlikte koordineli çalışan ŞAHKUT ekibi Türkiye’de bulunan ve Cerablus’un kurtulmasıyla birlikte ülkelerine dönen Suriyelilere gıda yardımı dağıtımında görev almışlardı. Günlerdir sınır ötesinde mermiler ve bombalar arasında Müslüman kardeşlerimize yardım götüren ŞAHKUT ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.
Kendi vatandaşlarının hizmetlerini aksatmadan sürdüren Şahinbey Belediyesi, sınır ötesindeki Müslüman kardeşlerini de ihmal etmedi. Fırat Kalkanı Operasyonu ile ele geçirilen Cerablus’a giderek yardım elini uzatan ŞAHKUT ekibi Cerablus ve Azez arasında kalan ve ÖSO tarafından yeni ele geçirilen köylere giren ilk ekip olarak, gıda yardımı dağıtımında bulundu. ŞAHKUT ekibini büyük bir sevinçle karşılayan Suriyeliler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na dualar ettiler.