Gaziantep Şahinbey eski Belediye Başkanı Ömer Can, kızlarıyla birlikte demokrasi nöbetindeki yerini aldı.
15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Gaziantep Demokrasi Meydanındaki demokrasi nöbetinde kızları ile birlikte katılan Şahinbey Eski Belediye Başkanı Ömer Can, " 15 Temmuz Türk Milletinin özgürlüğe hürriyete dönüş yaptığı bir kırılma noktasıdır" dedi.
"Bu millet hep içindeki nankörlerle, hainlerle mücadele etmek zorunda kaldı" diyen Can, “15 Temmuz Türk Milletinin özgürlüğe hürriyete dönüş yaptığı bir kırılma noktasıdır. Türk milleti tarih boyunca istikbalini ve hürriyetini hiç kimseye ipotek altına vermemiştir. 15 Temmuzda bunun bir tekrarıdır. Bu ulus, bu millet neyle karşılaşırsa karşılaşsın, hep içindeki hainlerle, içindeki bu milletin ekmeğini yiyen nankörlerle mücadele etmek zorunda kalmıştır. Ama bu sefer bu millet daha önce ki, darbelere, ihtilallere milleti ipotek altına almak isteyenlere karşı, artık yeter dur demiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı talimat verene kadar devam
Demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlerinize dönün talimatı verinceye kadar ailesi ile birlikte devam edeceğini belirten Can, “Cumhurbaşkanımızdan talimat gelinceye kadar, bu nöbet devam edecektir. Ben buraya kızlarımla geldim. Kendini bu halka kanıyla canıyla adamış bir fert olarak her gün bu meydanlarda olacağız. Her gün özgürlüğümüz adına bu meydanlarda haykıracağız. Ama içimizdeki hainler temizleninceye kadar uyanık olacağız, dik duracağız. Milletimizin isteği nettir, idam istiyor. Bu konuda karar merci TBMM’dir. Eğer oradan böyle bir karar çıkarsa bu millet meclisi alkışlar" şeklinde konuştu.
Gaziantep’in demokrasi nöbetinden örnek olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Gaziantep kurtuluş savaşında olduğu gibi, örnek bir tavır sergilemektedir. Nasıl düzenli ordu olmadan halkın kendi öz kaynaklarıyla, iradesiyle kurtuluş savaşı verdi. 15 Temmuzda da Gaziantep olarak aynı duygu ve heyecan içerisindeyiz” diye konuştu.