Şahinbey Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan ve iş yeri açma ruhsatında metrekareye 1 lira harç parası alınan kampanya 1 Haziran 2016’ya kadar uzatıldı.
Esnafın ruhsat alımında kolaylık sağlanması için Şahinbey Belediyesi m² si 1 TL ye ruhsat kampanyasını 1 Haziran’a kadar devam ettirme kararı aldı. Ayrıca esnafın prosedürlere takılmadan hızlı bir şekilde ruhsat sahibi olunabilmesi için yapılan işlemler asgari düzeye indirilerek esnafın işi kolaylaştırıldı.
“ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”
Esnafın ruhsat almak için bütün kurumları dolaşma yerine tek bir yer de tüm işlemlerinin yapıldığına dikkati çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Mavikent Mahallemize yapmış olduğumuz Şahinbey Sanayi Sitemizde esnaflarımız faaliyetlerini güzel bir şekilde sürdürüyorlar. Bizde onların işlerini kolaylaştırma adına iş yeri açma ruhsatları alma hizmetini ayaklarına götürdük. Ruhsat Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü yine Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye Daire Başkanlığı ve Mali Hizmetler Müdürlüğü esnafımızın iş yeri açma ruhsatını ve diğer işlemlerini sanayi sitemizin içinde yapmaktadırlar. Vatandaşlarımız bütün bu işlemleri yapmak için tüm birimleri tek tek dolaşmak yerine, Şahinbey Belediyemizin organizatörlüğünde, sanayi sitesinden dışarı çıkmadan tüm işlemlerini orada tamamlayarak, iş yeri ruhsatlarını ala biliyorlar” dedi.
ZABITA KARAKOLLARINA DA BAŞVURABİLİRLER
Tahmazoğlu ruhsat kampanyasından tüm ilçemizdeki esnaflarımızın faydalanabilmeleri için Suburcu, Şehreküstü, Cumhuriyet ve Karataş Zabıta Karakollarında da ruhsat başvurularının alınması için talimat verdiklerini belirterek “Ruhsat almak isteyen esnaflarımızın Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne müracaat edebilecekleri gibi Zabıta Karakollarına da müracaat edebilirler. Ruhsat almak isteyen esnafımıza biz belediye olarak her türlü kolaylığı ve imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Esnafımızın da bu kampanyalardan faydalanmak için geç kalmamaları gerekiyor” dedi.
BAŞKANA TEŞEKKÜR
Sanayi sitesi esnafı Şahinbey Belediyesinin bu uygulamasından çok memnun olduklarını, eskiden ruhsat almanın çok masraflı ve büyük zaman gerektirdiğini, fakat bu tür kolaylıklarla hem çok ucuza hem de zaman kaybı olmadan ruhsat aldıklarını belirterek Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na bu hizmetinden dolayı da çok teşekkür ettiklerini dile getirdi.