Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Şahinbey Belediyesi'nin sanayi sitesinde satılmayan 128 işyeri için belirlediği fiyatı eleştirdi. Bunun hiçbir hesaba dayanmadığını belirten Köse, tefe tüfe oranında artışla birlikte rakamın çok düşük kalacağını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Köse, yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karataş'ta sanayiciler için tesis edilen 128 adet işyerinin daha önceki birim fiyat itibariyle metrekaresinin 750 TL'den ihaleye çıkarıldığını anımsatan Köse, daha sonra fiyat artışlarıyla birlikte rakamın 990 TL'ye çıkarıldığını kaydetti. Köse, “Metrekaresini 18 TL'den aldığınız hazine arazilerinin ya da vatandaşın elinden sanayi bölgesi yapacağız diyerek aldığınız arsanın üstüne yaptığınız bir inşaatın 4 duvar olduğunu, hiçbir lüksünün, özelliğinin olmadığını değerlendirsek, bu rakamın 750 TL olmaması gerektiğine inandığımız halde ihalede 990 TL yaptınız. Şimdi yeni yapılan 128 işyerini de 990 TL'den başlayarak ihaleye çıkarıyorsunuz. Bu hiçbir hesaba dayanmıyor. Eğer maliyetini dün 750 TL'den hesap ettiyseniz, bugün tefe tüfeyi 750'nin üstüne koyduğunuzda ihaleye çıkış fiyatı 825 TL'yi geçmeyecektir. Bu vatandaşa niye eziyet ediliyor. 825 TL yerine 990 TL'den ihaleye çıkılarak fiyatın daha da artmasını hangi nedenle açıklayacaklar.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde usulsüz müdür atamalarının yargıda durdurulduğunu da dikkat çeken Köse, “Buna rağmen göreve devam eden müdürlerin girmiş oldukları komisyondaki değerlendirmelerde, kendilerini birinci sırada puanlayıp, daha sonra da komisyon üyesi olarak başka müdürlerin puan ve değerlendirmesini yapıyor olması hali ne hukuka sığar ne insanlığa sığar. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün acilen bu konudaki yargı kararının gereğini yerine getirmesini bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.