Türkiye’de tek noktada kan bağışı toplama rekorunu 2013 yılında 2 bin 883 ünite kan toplayarak kıran Şahinbey Belediyesi dün yaptığı organizasyonla kendi rekorunu egale ederek bu sayıyı 3 bin 156’ya çıkardı. Şahinbey Belediyesi kan bağışı kampanyasında en fazla kan bağışının yanı sıra, en fazla katılımcı ve en fazla bayan katılımcı rekorunu da kırdı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyası gece saat 22:00’de son bulurken, alınan rekor başarısının ardından gönüllü destekçiler ve vatandaşlar başarıyı halay çekerek kutladı.
Şahinbey Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyasının 7.’si dün saat 08:00 ile 22:00 arasında Demokrasi Meydanı’ndaki gerçekleşti. Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılay’ı tarafından Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kan bağış kampanyası adeta şölene dönüştü. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen Gaziantepliler kan bağışında bulunmak için adet birbirleriyle yarıştı. Kızılay’ın 15 doktor, 75 hemşire’den oluşan ekipleri ise özverili çalışmalarıyla aynı anda 119 kişiden kan alarak vatandaşların kuyrukta beklemesini engelledi.
3 BİN 156 KİŞİ KAN VERDİ
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu organizasyonda aynı anda üç rekorun kırıldığına dikkati çekerek, “Demokrasi Meydanı’nda bugün tarihi bir gün yaşadığımız için çok mutluyuz. Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyemiz ve Türk Kızılay’ı işbirliği içerisinde kan bağışı kampanyasını gerçekleştirdik. Demokrasi Meydanı’nda Gaziantep halkımız, sivil toplum örgütlerimiz, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden kan bağışında bulunmak için herkes sıraya dizildi. Gaziantep Kurtuluş Savaşı’nda kendi göbeğini kestiği gibi bugün de kan bağışıyla Gaziantep’in kan ihtiyacını kendi karşılar duruma geldi. Sabah 08:00 başladığımız kan bağışı kampanyamız saat 22:00’de sona erdi. Toplamda 3 bin 156 ünite kan alımı gerçekleşti" dedi.
6 BİN KİŞİ KAN VERMEK İSTEDİ
Kan verme kampanyasına 6 binin üzerinde müracaat olduğunu belirten Tahmazoğlu " Aslında katılım 6 binlerin üzerinde oldu. Ancak bir çok vatandaşımızın kullandığı ilaç ve çeşitli rahatsızlıklarından dolayı kan veremediler. Düzenlenen organizasyonda 62 çadır, 119 sedye kullanılırken, 15 doktor, 75 hemşire ve 600’e yakın gönüllü destekçimiz görev aldı. Bu kampanyada sadece kan bağışı rekoru değil, bu organizasyon sayesinde aynı anda üç ayrı rekor kırıldı. Bunlardan birincisi bir günde tek noktada 3 bin 156 ünite ile en fazla kan bağışının yapılması, ikincisi ilk defa en fazla kan veren gönüllü katılımcısı ve üçüncüsü aynı anda en fazla kan veren bayan katılımcı rekorudur. Böylelikle üç rekor birlikte kırılmış oldu. Ben bu rekorun kırılmasında bizi yalnız bırakmayan tüm Gaziantepli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
GAZİANTEPLİLER KANLARIYLA DESTAN YAZDILAR
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kırmış olduğu rekoru takdirle karşıladıklarını söyleyen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Şahinbey’in torunları Gaziantep’te kanları ile bir destan daha yazdı. Kızılay’a 3156 ünite kan bağışını ayakta alkışlıyorum” dedi.
ŞAHİNBEY’DEN 9 BİN 729 ÜNİTE KAN
Şahinbey Belediyesi 2009 yılında sadece personelleri ile başlattığı kan bağışı kampanyasında büyük bir başarıya imza attı. 2009 yılından 2015 yılına kadar toplam 6 bin 573 ünite kan toplayan Şahinbey Belediyesi 26 Nisan 2016 tarihinde topladığı 3 bin 156 ünite kan bağışı ile bu rakamı 9 bin 729’a yükseltti.