Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Üniversite ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi ilişkiler içerisinde olacaklarını belirten Şahin, “Gaziantep Üniversitesi bizim göz bebeğimiz. GAÜN yönetimiyle yapacak çok işimiz var” dedi.
Genel Sekreter Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcıları Fikret Murat Tural ve Sezer Cihan, Sosyal Sağlık İşleri Daire Başkanı Abdullah Aksoy ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Fatih Ermeydan’ın katıldığı ziyarette, Rektör Gür ve Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan ile bir süre sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kaliteli bir eğitimin son derece önemli olduğunu vurguladı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gaziantep Üniversitesi ile iyi ilişkiler içerisinde olacaklarını kaydeden Şahin, Rektör Gür başkanlığındaki yeni yönetime başarı dileklerini sunarken, Gaziantep Üniversitesi’nin daha da gelişmesi için üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.
‘‘Yeni yönetimle yapacak çok işimiz var’’
Rektör Gür ve yeni yönetime yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinin araya Kurban Bayramı ve yoğun gündemin girmesi nedeniyle geciktiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, “Hocamız yardımcılarıyla bizi ziyaret etti. Bizim ziyaretimiz ise hem hayırlı olsun, hem de yapacağımız işleri görüşeceğimiz bir ziyaret oldu” dedi.
Önceki yönetim ile başlatılan işbirliği sürecinin daha da artarak devam etmesini istediklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Aslında milletvekilliğim ve bakanlığım döneminde de üniversitelere hep kıymet verdim. Çünkü, bize ilim, yol gösterdiği zaman, bilimin anahtarıyla yola gittiğimiz zaman geleceğimiz açısından çok daha güvende olduğumuza bütün yüreğimizle inanıyoruz. Eğitim meselesini en hayati mesele olarak görüyoruz. En büyük gücümüzün yetişmiş insan gücü olduğunu görüyoruz. Burada da hem yetişmiş insan gücü, hem de yetişecek insan gücü var. Bu ikisi bakımından Gaziantep Üniversitesi, şehrimizin ve bizim gözbebeğimiz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz şehrin belediyecilik hizmetleriyle beraber, uluslararası ve ulusal rekabet gücünü artırmak durumundayız. Bu da üniversiteyle işbirliğiyle olacak bir şey. Dolayısıyla bizim yeni ekiple yapacak çok işimiz var. O yüzden ekip olarak bugün buraya geldik. Hem şehirleşme, hem çevre yani işin teknik boyutuyla yapacak işlerimiz var. Hedeflerimizde, mesela gastronomide başarıya üniversitenin desteğiyle ulaştık. Sonuçta bunun devamını, yeni alanları açmayı çok arzu ediyoruz. Çünkü ihtiyaçlar, talepler değişiyor, gençlerin beklentileri değişiyor. Bizim çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamamız gerekiyor. O bakımdan da gücümüzü birleştirmemiz gerekiyor. O yüzden biz gençlerimizin bu beklentisini yönetmek için yönetimle çok kuvvetli işbirliği yapmamız gerekiyor. Buna canı yürekten baştan beri inanıyorum. İnşallah yeni dönemde Ali Hocamızla ve yeni ekibiyle de bunu birlikte başarmış olacağız. Yeniden hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.
‘‘İlişkilerimiz daha da gelişecek’’
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de, Şahin ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, şehriyle kucaklaşan, sorunlarının çözümü için elini taşın altına koyan, üretilen bilgiyi sanayicinin hizmetine sunan bir üniversite olmaya devam edeceklerini vurguladı. Gaziantep ve ülke ekonomisine katma değer üretimi konusunda başta Büyükşehir Belediyesi, olmak üzere kentin tüm STK ve erkleriyle ilişkilerin geliştirileceğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Gür, “Bu konuda Başkanımız Fatma Şahin ile her konuda görüş birliği içerisindeyiz. Öncelikli olarak öğrencilerimizin barınma ihtiyacının giderilmesi konusunda belediyemiz ile işbirliğine giderek yurtlarımızı en kısa sürede tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyesi altyapıyla ilgili bize her türlü desteği verecek. Ayrıca, başkanımızdan yeni açılan 15 Temmuz Yerleşkesi’nde eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizin ulaşımlarının sağlanması konusunda da gerekenlerin yapılacağı sözünü aldık” diye konuştu.