Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından meydanlara inip terör örgütü üyelerinin karşısında durarak hain girişimin bastırılmasında önemli rol oynayan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyelerini ziyaret ederek duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.
Ziyarette, Memur - Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir- Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ahmet Gök, Sağlık Sen Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Tarım Orman Çalışanları Birliği TOÇ Bir-Sen Şube Başkanı Rıfat Yaşar, Memur Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri hazır bulundu.
Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan Şahin, gerek Memur - Sen ve gerekse de Eğitim Bir - Sen yöneticileri ve üyelerinin çok kısa sürede organize olarak meydanlara inip hainlere karşı milletin gücünü gösterdiklerini söyledi.
"Hayatımın en zor gününü yaşadım"
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği saatlerde bir toplantıya katılmak üzere İstanbul’da bulunduğunu ve hayatının en zor ve karanlık gününü orada yaşadığını belirterek, "O gün Gaziantep gerçekten kısa sürede organize oldu. Gerekli tedbirler anında alındı ve bu hain darbe girişimi Kurtuluş Savaşında olduğu gibi büyük bir ruhla bastırıldı. Vatan hainlerine emellerine ulaşma imkanı vermeyen ve meydanları doldurarak söz konusu vatan olunca tek yumruk olunabileceğini tüm dünyaya gösteren tüm Gazianteplilere teşekkür ediyorum. Elbette, kısa sürede organize olarak meydanlara inen Memur-Sen çatısı altında hizmet veren tüm sendika yönetici ve üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
"Hainlere imkan tanımadık"
Ziyarette konuşan Memur - Sen ve Eğitim Bir- Sen İl Başkanı Ahmet Gök ise, hain girişimi duyar duymaz hemen bir koordinasyon kurulu oluşturduklarını ve tüm üyelerini kısa sürede organize ederek meydanlara indiklerini vurguladı. Ahmet Gök, olay gecesi Memur-Sen çatısı altında bulunan tüm sendika başkanlarının telefonlarının kilitlendiğini ve tüm üyelerin arayarak ne yapmaları gerektiğini sorduğunu söyledi. Gök, "Arkadaşlarımızla irtibata geçtik ve bir koordinasyon kurulu oluşturduk. Üyelerimize de hemen meydanlara inmeleri talimatı verdik. Kısa sürede organize olarak hainlere imkan tanımadık. Ülkemiz, milletimiz çok büyük bir belanın üstesinden alnının akıyla çıktı. Bu süreçte bir takım provokasyonlar yapılmaya çalışıldı ama bu millet o provokatörlere inanmadı ve vatan hainlerinin karşısında dimdik durdu" diye konuştu.
Şahin’e diploma sürprizi
Ziyaretin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Memur - Sen ve Eğitim Bir- Sen İl Temsilcisi Ahmet Gök’e kahve fincanlarından oluşan bir hediye verdi. Ahmet Gök ise Şahin’e, sürpriz yaparak, çerçeve içerisinde ilkokul diplomasını verdi. İstiklal İlkokulundan alınan ve kendisine hediye edilen diploma için teşekkür eden Şahin’e , tablo da hediye edildi.